Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Son en Breugel vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Son en Breugel? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke toepassingen. Op dit platform check je een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van regionale zonwering specialisten in Son en Breugel en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-son-en-breugel

Zonnescherm laten plaatsen in Son en Breugel

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Son en Breugel door een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het scherm fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je razendsnel experts uit de buurt. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Son en Breugel en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De installateur hangt het zonneschermen of gordijnen zoals besproken. Check of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Son en Breugel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Son en Breugel werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele varianten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 en €2700. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte modellen.

Praktische knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Belangrijk: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen variëren tussen de €800 en €2075.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven komen uit tussen de €425 tot wel €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Son en Breugel is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen tussen de €300 en €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Investeren in rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten komen uit tussen de €330 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Son en Breugel.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van de woning. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen komen uit tussen de €690 – €1825.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Son en Breugel: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen zo tussen de €330 tot €975. In het boxje hieronder beoordelen we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, elektrische, dakraam en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €60,00 – €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Son en Breugel: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te koop in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een speelse en rustieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie kosten van €90 oplopend tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een tarief van €52,5 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Son en Breugel: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Leveranciers bieden ontzettend veel vormen en materialen als bijv. hout, stof, kunststof, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een prijs van €65 oplopend tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, bamboe, aluminium, hout. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Son en Breugel op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij zo’n €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Son en Breugel zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar diverse keuzes: het artikel, de materiaaltypes, de afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende schema bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Son en Breugel in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€810 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1625
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €165
Lamellen180 x 180 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Son en Breugel. In het schema hieronder delen we een toelichting op de meest bekende merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, IKEA, Karwei & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Overige merken: Bece, Roma, Weinor, Novoferm, Husol, Deponti en Schlappi, Lumenguard, Swela, Copaco, Dickson, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Son en Breugel

Goedkope zonwering kopen in Son en Breugel? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en bedrijven in Helmond, Best en Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het type raam, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Son en Breugel?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Zonnescreens €275 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een handmatig-rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €795). Overige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het model, het formaat, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Son en Breugel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Son en Breugel. Dan komt er een gediplomeerde monteur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het systeem vakkundig monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5690, 5691, 5692, 5694

Plaats een reactie