Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Finsterwolde vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Finsterwolde? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om de zon en warmte te weren. Ook geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je bijzonder veel verschillende producten. Op dit platform verstrekken we een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens geven we gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Finsterwolde en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-finsterwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Finsterwolde

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Finsterwolde middels een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat de installatie op de goede manier aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Finsterwolde en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De vakman installeert het uitvalscherm of de duettes op de gewenste manier. Check of het netjes is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Finsterwolde

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Finsterwolde werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot €2850. In het stukje hierna lees je informatie over de meest geziene producten.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Let op: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten schommelen tussen de €825 t/m €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen schommelen tussen de €450 en €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Finsterwolde komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties liggen tussen de €300 en €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Handige rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €370 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Finsterwolde.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de authenticiteit van huizen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten liggen tussen de €690 – €1650.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Finsterwolde: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €390 en €975. In het boxje hieronder behandelen we de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €47,50 – €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Finsterwolde: voor iedereen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en brocante ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht kosten van €90 tot +/- €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan prijsindicaties van €65 tot €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Finsterwolde: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen soorten en materialen als o.a. hout, PVC, kunststof, bamboe, stof. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht kosten van €67,5 tot wel €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals aluminium, stof, pvc, bamboe, kunststof. Praktisch voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Finsterwolde op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Finsterwolde zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €775.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal aspecten: het soort model, de materiaalsoort, de maximale lengte en de bediening. In de tabel hierna tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Finsterwolde in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2275
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€245 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €160
Lamellen100 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €250
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €370
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Finsterwolde. Hieronder verstrekken we een toelichting op de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei en Leen Bakker, Kwantum, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Zie ook: Bece, Novoferm, Weinor, Roma, Husol, Toppoint en Sunway, Copaco, Lumenguard, Swela, Milano, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Finsterwolde? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder delen we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site check je ook monteurs en bedrijven in Scheemda, Blauwestad en Midwolda.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Finsterwolde?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De geschatte investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €240 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €780). Overige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam). De totale tarieven hangen af van: het type / model, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Finsterwolde?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Finsterwolde. Hierbij komt een lokale professional die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het systeem degelijk bevestigen. Zo ben je verzekerd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9684

Plaats een reactie