Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Scheemda vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Scheemda? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen win je met een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben de wereld aan diverse systemen. Op dit portaal bieden we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Scheemda en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-scheemda

Zonnescherm laten plaatsen in Scheemda

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Scheemda middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Zoals achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Scheemda en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. Het installatiebedrijf monteert de screens of de rolgordijnen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Scheemda

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Scheemda werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse producten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse dessins en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 tot wel €2850. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest geziene oplossingen.

Informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Noemenswaardig: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten liggen tussen de €850 tot €2050.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €325 en €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Scheemda is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen zo tussen de €350 t/m €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De totale investeringen liggen tussen de €360 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Scheemda.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Handige markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van gebouwen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven bedragen tussen de €700 – €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Scheemda: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen tussen de €360 tot €925. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te bevestigen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, transparante en hippe duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €55,00 – €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Scheemda: eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een warme en brocante uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op tarieven van €105 tot zo’n €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €55 tot +/- €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Scheemda: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, bamboe, aluminium, PVC, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan tarieven van €72,5 tot €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals pvc, aluminium, kunststof, stof, hout. Ideaal voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Scheemda vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij gemiddeld €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Scheemda geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij zo’n €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draairaam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via velerlei thema’s: het artikel, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. Hierna bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Scheemda in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2075
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1500
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €140
Lamellen250 x 150 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Scheemda. In de tabel hierna tonen wij details over de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach en Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Overige merken: Novoferm, Bece, Husol, Roma, Toppoint, Deponti & Sunway, Copaco, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Scheemda? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje bekijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in Winschoten, Midwolda en Heiligerlee.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, dessins en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Scheemda?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €265 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je ongeveer €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €835). Budget binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 per raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het formaat, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, dessins en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Scheemda?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Scheemda. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale monteur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de expert de zonwering vakkundig bevestigen. Op die manier ben je zeker van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9679

Plaats een reactie