Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Winschoten vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Winschoten? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn geweldig veel verschillende soorten. Via onze site geven we een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop vind je een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Winschoten en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-winschoten

Zonnescherm laten plaatsen in Winschoten

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Winschoten via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het product volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Winschoten en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De vakman plaatst het knikarmscherm of de shutters zoals overeengekomen. Controleer of het netjes is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Winschoten

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Winschoten is geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze dessins en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 tot wel €2575. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest handige systemen.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Tip: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven komen uit tussen de €900 en €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten liggen zo tussen de €475 tot €1300.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Winschoten is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €275 tot wel €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten liggen zo tussen de €300 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Winschoten.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van het pand. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten variëren tussen de €610 en €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Winschoten: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €390 tot €825. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, simpel op te hangen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante en een duo rolgordijn. De kosten bedragen tussen de €47,50 tot €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Winschoten: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op prijsindicaties van €110 tot zo’n €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met prijsindicaties van €60 oplopend tot €180.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Winschoten: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden tientallen kleuren en materialen zoals o.a. stof, PVC, hout, kunststof, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met onkosten van €85 tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van pvc, aluminium, hout, bamboe, stof. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Winschoten met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Winschoten zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, rolhor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief weert kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Te monteren op: valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende factoren: het type systeem, het gewenste materiaal, het formaat en het soort bediening. In de volgende tabel verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Winschoten in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2200
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €145
Lamellen100 x 50 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €380
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Winschoten. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo, Karwei & Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Andere merken: Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Husol, Roma en Milano, Schlappi, Dickson, Sunway, Copaco, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Oldambt

Goedkope zonwering kopen in Winschoten? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema vind je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site bekijk je ook installateurs en shops in Eexterveenschekanaal, Heiligerlee en Nieuwe Pekela.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, motiefjes en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Winschoten?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De huidige kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €830). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €135 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Winschoten?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Winschoten. In die situaties komt een gediplomeerde vakman die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het model goed monteren. Met deze klusservice profiteer je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger is werkbaar, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675

Plaats een reactie