Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eexterveenschekanaal vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Eexterveenschekanaal? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig tegen hevige zon. Soms realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bekijk je gemiddelde kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Eexterveenschekanaal en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-eexterveenschekanaal

Zonnescherm laten plaatsen in Eexterveenschekanaal

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Eexterveenschekanaal via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel juist vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Eexterveenschekanaal en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De installateur hangt het knikarmscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Test of alles juist is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Eexterveenschekanaal

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Eexterveenschekanaal wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere toepassingen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 – €2700. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest handige systemen.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €825 tot €2175.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €375 en €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Eexterveenschekanaal is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen zo tussen de €275 en €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten liggen zo tussen de €280 – €1275 voor rolluiken bestellen in Eexterveenschekanaal.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het kopen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze geven een boost aan de sfeer van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven liggen tussen de €670 tot wel €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Eexterveenschekanaal: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties schommelen tussen de €370 tot €825. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, waterafstotende, elektrische, transparante, dakraam, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €60,00 tot €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eexterveenschekanaal: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een speelse en authentieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €115 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met kosten van €65 tot wel €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Eexterveenschekanaal: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel vormen en materialen als o.a. stof, PVC, aluminium, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een tarief van €82,5 tot +/- €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van hout, kunststof, pvc, stof, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten bij gemiddeld €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Eexterveenschekanaal direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij zo’n €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Eexterveenschekanaal zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van verschillende onderdelen: de productcategorie, de materiaalkeuze, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eexterveenschekanaal in mei 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €175
Lamellen200 x 200 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €370
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Eexterveenschekanaal. In het volgende schema tref je informatie over de populairste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei en Bol.com, Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Roma, Husol, Weinor, Toppoint, Deponti, Bece & Sunway, Milano, Dickson, Lumenguard, Copaco, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Eexterveenschekanaal? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje bekijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site bekijk je ook monteurs en winkels in Spijkerboor, Nieuwe Pekela en Nieuw Annerveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de mooiste zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, motiefjes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Eexterveenschekanaal?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €225 per raam. In het geval van een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een instap-rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €835). Betaalbare producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Eexterveenschekanaal?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Eexterveenschekanaal. In dat geval komt in lokale vakman die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het product op de juiste manier vastzetten. Op die manier heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9659

Plaats een reactie