Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oldebroek vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Oldebroek? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is praktisch om de zon en warmte te weren. Daarnaast geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we gemiddelde kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Oldebroek en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-oldebroek

Zonnescherm laten plaatsen in Oldebroek

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oldebroek via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de goede manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Oldebroek en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Oldebroek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oldebroek is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei materialen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot €2700. In onderstaande alinea behandelen we de meest populaire modellen.

Advies over terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Let op: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten bedragen tussen de €800 – €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten liggen tussen de €425 tot wel €1300.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Oldebroek is een prima keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €275 tot €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Investeren in rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven variëren tussen de €320 – €1375 voor rolluiken bestellen in Oldebroek.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van woningen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen bedragen tussen de €720 – €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oldebroek: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen liggen tussen de €340 tot €975. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €65,00 tot €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oldebroek: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en authentieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie onkosten van €110 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een tarief van €60 tot +/- €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Oldebroek: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals PVC, stof, hout, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijzen van €65 tot €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, bamboe, pvc, stof, kunststof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Oldebroek op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten starten bij om en nabij de €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oldebroek geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, rolhor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van diverse aspecten: het artikel, type materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. Hieronder vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oldebroek in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€865 – €2350
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1375
Screenstot 4 meter breed€265 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €155
Lamellen100 x 250 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 breed€120 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Oldebroek. In het volgende schema verstrekken we details over de populairste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, IKEA, Hubo & FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Roma, Novoferm, Bece, Husol, Deponti, Toppoint en Milano, Sunway, Copaco, Dickson, Swela, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Oldebroek

Goedkope zonwering kopen in Oldebroek? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna vind je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Raalte, Nunspeet en Zwartewaterland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de mooiste zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in veel kleuren, prints en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Oldebroek?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De normale investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €260 per kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €750). Voordelige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 per raam / kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Oldebroek?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Oldebroek. Dan komt er een lokale expert die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model fatsoenlijk bevestigen. Met deze klusservice geniet je altijd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8096Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie