Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering t Harde vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in t Harde? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Buitenzonwering zoals een markies is geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina bieden we een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens bekijk je een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in t Harde en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-t-harde

Zonnescherm laten plaatsen in t Harde

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in t Harde middels een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het product goed geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of in de badkamer. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit t Harde en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. Het installatiebedrijf installeert het uitvalscherm of gordijnen zoals afgesproken. Controleer of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in t Harde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering t Harde werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele producten zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 t/m €2950. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest verkochte modellen.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Tip: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €875 tot wel €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 tot €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kan goed tegen een stootje.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in t Harde biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €250 tot €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €250 – €1425 voor rolluiken bestellen in t Harde.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze hebben invloed op het karakter van van de woning. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen schommelen tussen de €670 t/m €1700.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een lage temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie t Harde: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten schommelen tussen de €300 en €925. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig te bevestigen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan diverse varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €57,50 en €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in t Harde: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en authentieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €115 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een kostenplaatje van €60 tot zo’n €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën t Harde: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals onder andere PVC, bamboe, stof, hout, kunststof. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan kosten van €85 tot +/- €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, bamboe, pvc, stof. Geschikt voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in t Harde inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in t Harde bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere factoren: het type product, het soort materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in t Harde in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2275
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €145
Lamellen180 x 180 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €300
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in t Harde. Hierna vergelijk je details over de meest gekozen merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach & Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Roma, Deponti, Novoferm, Toppoint, Husol, Weinor & Lumenguard, Milano, Schlappi, Swela, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Elburg

Goedkope zonwering kopen in t Harde? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze site vind je ook montagebedrijven en showrooms in Vierhouten, Doornspijk en Hulshorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, prints en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in t Harde?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €210 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €750). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raampartij). De totale onkosten hangen af van: het product, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleur en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in t Harde?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in t Harde. Er komt dan een lokale vakman die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het zonnescherm vakkundig bevestigen. Zo ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met stang of band is werkbaar, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8084

Plaats een reactie