Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Harreveld vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Harreveld? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is ideaal om je woning koel te houden. Daarbij creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel diverse modellen. Via deze website verstrekken we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook bekijk je gemiddelde tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Harreveld en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-harreveld

Zonnescherm laten plaatsen in Harreveld

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Harreveld door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Harreveld en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De professional hangt het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Loop na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Harreveld

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Harreveld wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel opties zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in talloze vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €500 en €2925. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest verkochte producten.

Het installeren van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Disclaimer: het doek kan kapot waaien bij wind. De prijzen komen uit tussen de €825 – €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €425 tot zo’n €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Harreveld is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen variëren tussen de €400 tot zo’n €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het installeren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten variëren tussen de €300 en €1225 voor rolluiken bestellen in Harreveld.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven liggen tussen de €730 en €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Harreveld: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties variëren tussen de €300 tot €800. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €57,50 tot €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Harreveld: eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en authentieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een kostenplaatje van €100 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijzen van €57,5 tot zo’n €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Harreveld: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel dessins en materialen als bijvoorbeeld PVC, stof, hout, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een prijs van €82,5 tot €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, aluminium, bamboe, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij zo’n €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Harreveld op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij circa €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €850.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Harreveld zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, lamellenhor, inzethor, voorzethor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het artikel, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Harreveld in juni 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€845 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €155
Lamellen180 x 180 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €330
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Harreveld. In de tabel hieronder delen we een aanvulling op de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach, Hubo & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Check ook: Novoferm, Toppoint, Husol, Deponti, Bece, Weinor en Sunway, Copaco, Milano, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Oost Gelre

Goedkope zonwering kopen in Harreveld? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder bieden wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vind je ook installateurs en verkopers in Bredevoort, Zieuwent en Lichtenvoorde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in veel kleuren, prints en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Harreveld?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijsindicaties vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €280 op basis van 1 raam. Kies je voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €800). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: het model, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Harreveld?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Harreveld. Hierbij komt een capabele montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het model juist installeren. Met deze klusservice profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met een handslinger is werkbaar, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7135

Plaats een reactie