Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oost Gelre vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Oost Gelre? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €60,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal check je een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens vind je gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Oost Gelre (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-oost-gelre

Zonnescherm laten plaatsen in Oost Gelre

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oost Gelre via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het systeem juist opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oost Gelre en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De vakman monteert het zonneschermen of de lamellen op de gewenste manier. Check of het volgens de handleiding is aangesloten. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Oost Gelre

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Oost Gelre is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse vormen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €250 t/m €2675. In onderstaande alinea bespreken we de meest verkochte systemen.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Let op: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten komen uit tussen de €800 t/m €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen zo tussen de €400 – €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Oost Gelre is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten bedragen tussen de €350 tot €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Oost Gelre.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van huizen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties variëren tussen de €670 en €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oost Gelre: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven liggen tussen de €350 tot €800. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, verduisterende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €47,50 en €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oost Gelre: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en rustieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie prijsindicaties van €95 tot +/- €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan kosten van €55 oplopend tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Oost Gelre: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel dessins en materialen zoals aluminium, PVC, stof, bamboe, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €80 oplopend tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, pvc, bamboe, stof. Geschikt voor imposante / grote ramen en bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten bij gemiddeld €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oost Gelre op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Oost Gelre zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van velerlei onderdelen: het type product, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oost Gelre in mei 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €145
Lamellen200 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €300
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Oost Gelre. In de onderstaande tabel tonen wij een aanvulling op de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis en Formido, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker.
 • Overige merken: Toppoint, Roma, Husol, Bece, Novoferm, Deponti en Lumenguard, Schlappi, Dickson, Swela, Sunway, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Oost Gelre

Goedkope zonwering kopen in Oost Gelre? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder bekijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook monteurs en showrooms in Zutphen, Winterswijk en Oude IJsselstreek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de beste zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, modellen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oost Gelre?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €210 per kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een normaal rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €830). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: type systeem, het formaat, de keuzes in bediening, het materiaal, dessins en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Oost Gelre?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Oost Gelre. Hierbij komt een gespecialiseerde professional die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de producten vakkundig vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7136Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie