Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zorgvlied vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Zorgvlied? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om je woning koel te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit tientallen diverse producten. Via onze site doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij geven we gemiddelde tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Zorgvlied en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-zorgvlied

Zonnescherm laten plaatsen in Zorgvlied

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zorgvlied middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat de installatie op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de gemeente. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zorgvlied en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Test of het product goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Zorgvlied

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zorgvlied is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse artikelen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 tot zo’n €2950. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest praktische modellen.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Tip: het doek kan vies worden door regen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €825 – €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €425 tot zo’n €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Zeer windbestendig.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Zorgvlied is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €400 tot wel €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Te integreren in het kozijn.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen bedragen tussen de €290 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Zorgvlied.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het kopen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €680 en €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Zorgvlied: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €370 tot €825. In de box hieronder behandelen we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te installeren, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €55,00 en €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zorgvlied: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €90 tot +/- €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op tarieven van €50 tot €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Zorgvlied: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. In het assortiment zitten tientallen systemen en materialen als bijv. hout, bamboe, PVC, aluminium, kunststof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijs van €65 oplopend tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, kunststof, pvc, hout, stof. Praktisch voor hoge / grote ramen en matchen goed met een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zorgvlied op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten vanaf €420 en lopen op tot €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zorgvlied zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hordeur, rolhor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten vanaf €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van verschillende zaken: de productcategorie, de materiaalsoort, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het schema hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zorgvlied in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2125
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €170
Lamellen180 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €270
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Zorgvlied. In de tabel hieronder vind je details over de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Karwei, Hubo en FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Husol, Novoferm, Toppoint, Roma en Milano, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Zorgvlied? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vergelijk je ook fabrikanten en bedrijven in Haulerwijk, Wateren en Waskemeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in een groot aantal kleuren, modellen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Zorgvlied?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De normale investeringen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €625. Zonnescreens €215 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €765). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Zorgvlied?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Zorgvlied. In dat geval komt in ervaren professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hierna zal de installateur de zonwering volgens de documentatie ophangen. Dankzij de montageservice geniet je van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8437

Plaats een reactie