Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haulerwijk vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Haulerwijk? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is geschikt om je woning koel te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan geweldig veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site check je een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop geven we een kostenindicatie en een lijst met lokale zonwering specialisten in Haulerwijk en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-haulerwijk

Zonnescherm laten plaatsen in Haulerwijk

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Haulerwijk middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel fatsoenlijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten in de gemeente. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Haulerwijk en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De vakman hangt de screens of de duettes op de gewenste manier. Test of alles juist is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Haulerwijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Haulerwijk wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel producten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel materialen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 – €2925. In het stukje hierna bespreken we de meest moderne types.

Uitleg over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten liggen tussen de €925 tot wel €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen liggen zo tussen de €375 – €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Haulerwijk komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale tarieven liggen tussen de €300 t/m €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven liggen zo tussen de €290 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Haulerwijk.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het installeren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van huizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen schommelen tussen de €610 t/m €1700.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Haulerwijk: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties liggen tussen de €340 en €975. In het boxje hieronder beoordelen we de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €60,00 – €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haulerwijk: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €90 tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een tarief van €52,5 tot +/- €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Haulerwijk: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Je kunt kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals kunststof, PVC, hout, stof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijskaartje van €85 tot +/- €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals stof, kunststof, bamboe, pvc, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Haulerwijk inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties beginnen bij €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Haulerwijk zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 hangen af van allerlei zaken: de productcategorie, materiaaltypes, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Haulerwijk in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €145
Lamellen200 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €210
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €300
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Haulerwijk. Hieronder tref je details over de meest verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Gamma, Karwei & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Roma, Toppoint, Husol, Bece, Weinor, Novoferm & Lumenguard, Dickson, Schlappi, Swela, Milano, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Ooststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Haulerwijk? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna delen we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website vind je ook leveranciers en winkels in Fochteloo, Waskemeer en Oosterwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest handige zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Haulerwijk?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €280 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een basis rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €765). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per raam / kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Haulerwijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Haulerwijk. Hierbij komt er een ervaren installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner het zonnescherm fatsoenlijk bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8433

Plaats een reactie