Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Opmeer vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Opmeer? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit bijzonder veel diverse oplossing. Via deze website bieden we een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Opmeer en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-opmeer

Zonnescherm laten plaatsen in Opmeer

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Opmeer middels een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Opmeer en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De vakman levert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals overeengekomen. Check of het volgens de handleiding is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Opmeer

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Opmeer is ideaal om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige producten zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in talloze kleuren en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 en €2675. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest handige producten.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de muren. Belangrijk: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen schommelen tussen de €900 tot €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €425 en €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Opmeer is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen zo tussen de €250 tot wel €1000.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €260 en €1425 voor rolluiken bestellen in Opmeer.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties variëren tussen de €690 – €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Opmeer: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen zo tussen de €350 tot €975. In het stukje hieronder beoordelen we de meest bestelde types.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te monteren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €57,50 tot €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Opmeer: heel simpel zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €110 tot +/- €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met een prijs van €50 tot €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Opmeer: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld stof, kunststof, hout, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijsindicaties van €70 oplopend tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. hout, bamboe, kunststof, stof, pvc. Toe te passen voor imposante / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten vanaf €55 en kunnen oplopen tot €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Opmeer voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten bij om en nabij de €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Opmeer zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Te monteren op: schuifraam, uitzetraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei thema’s: het type product, het materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Opmeer in april 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2075
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€380 – €1525
Screens1 – 4 meter breed€265 – €950
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €175
Lamellen250 x 150 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €340
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Opmeer. In de tabel hieronder vergelijk je een aanvulling op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Toppoint, Weinor, Novoferm, Bece en Swela, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Milano, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Opmeer

Goedkope zonwering kopen in Opmeer? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje delen we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vind je ook fabrikanten en bedrijven in Dijk en Waard, Koggenland en Hoorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die rijmt met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk snel meer details over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, dessins en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Opmeer?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale investeringen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €260 per raam. In het geval van een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een basis rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €785). Budget producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale lengte, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, motiefjes en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Opmeer?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Opmeer. Dan komt er een capabele monteur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Kort daarna kan de vakman het model op de juiste wijze bevestigen. Zo ben je zeker van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1716Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie