Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Obdam vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Obdam? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Soms realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse toepassingen. Op dit platform verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze vind je de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Obdam (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-obdam

Zonnescherm laten plaatsen in Obdam

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Obdam via een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker de installatie fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest actuele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Obdam en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of gordijnen zoals afgesproken. Test of het product goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Obdam

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Obdam is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige artikelen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2925. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest bekende oplossingen.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Disclaimer: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €800 tot zo’n €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €475 – €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Obdam is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen liggen zo tussen de €375 en €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven bedragen tussen de €360 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Obdam.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van huizen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten schommelen tussen de €610 – €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Obdam: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen bedragen tussen de €320 en €850. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen diverse modellen zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €45,00 tot €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Obdam: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een warme en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €110 tot zo’n €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €52,5 tot zo’n €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Obdam: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit tientallen systemen en materialen zoals o.a. hout, stof, bamboe, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €85 oplopend tot €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van pvc, aluminium, kunststof, hout, bamboe. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Obdam direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Obdam bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei zaken: het soort model, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Obdam in april 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €155
Lamellen150 x 100 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €300
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Obdam. Hierna bespreken we een aanvulling op de populairste merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach en FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Roma, Weinor, Toppoint, Bece, Deponti & Sunway, Dickson, Copaco, Lumenguard, Swela, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Koggenland

Goedkope zonwering kopen in Obdam? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna tref je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vind je ook installateurs en winkels in Schellinkhout, Spanbroek en Heerhugowaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering realiseer je door te kijken naar: het type raam, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, modellen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Obdam?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale onkosten bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €290 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een basis rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €800). Overige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €110 op basis van één kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale lengte, de keuzes in bediening, het soort materiaal, dessins en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Obdam?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Obdam. Er komt dan een lokale installateur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de zonwering juist monteren. Op die manier geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met slinger of band werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1704, 1713

Plaats een reactie