Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spanbroek vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Spanbroek? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Professionele buitenzonwering als een markies werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina vind je een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien bieden we de geschatte kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Spanbroek en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-spanbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Spanbroek

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Spanbroek door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk bedrijven in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Spanbroek en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Spanbroek

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Spanbroek is ideaal om warmte in huis te voorkomen. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €250 t/m €2550. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest bekende producten.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Tip: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven schommelen tussen de €900 tot €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €300 t/m €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Spanbroek is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De kosten schommelen tussen de €300 tot wel €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven liggen tussen de €290 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Spanbroek.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van gebouwen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten schommelen tussen de €650 – €1825.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Spanbroek: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten komen uit tussen de €380 en €975. In het onderstaande stuk lees je informatie over de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €55,00 en €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spanbroek: heel simpel zelf te installeren.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €115 tot zo’n €375.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een prijs van €52,5 tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Spanbroek: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit oneindig veel dessins en materialen als hout, stof, bamboe, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie prijsindicaties van €67,5 oplopend tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, pvc, kunststof, hout, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Spanbroek voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, valramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten vanaf €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Spanbroek zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei thema’s: het soort systeem, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In het volgende blokje vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Spanbroek in maart 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2250
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€365 – €1250
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €140
Lamellen250 x 150 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €210
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €300
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Spanbroek. Hierna vergelijk je een toelichting op de meest bekende merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei & Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Bece, Toppoint, Husol, Novoferm, Weinor & Schlappi, Swela, Lumenguard, Milano, Sunway, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Opmeer

Goedkope zonwering kopen in Spanbroek? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bespreken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vergelijk je ook montagepartners en showrooms in Heerhugowaard, Hoogwoud en Hensbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in meerdere kleuren, vormen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Spanbroek?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €245 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €845). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale lengte, de bedieningsopties, het materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Spanbroek?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Spanbroek. Hierbij komt er een capabele monteur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het product fatsoenlijk vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, handzender) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen starten bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1715

Plaats een reactie