Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nij Beets vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Nij Beets? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De prijzen beginnen vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn gigantisch veel diverse soorten. Op deze pagina bieden we een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien check je gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Nij Beets en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-nij-beets

Zonnescherm laten plaatsen in Nij Beets

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nij Beets door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste wijze opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk experts uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nij Beets en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De installateur monteert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Nij Beets

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nij Beets wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige artikelen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 t/m €2900. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest praktische modellen.

Tips voor knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Advies: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €800 tot €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten liggen tussen de €375 – €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Nij Beets is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven variëren tussen de €275 – €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven komen uit tussen de €270 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Nij Beets.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Nieuwe markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties komen uit tussen de €600 tot zo’n €1675.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Nij Beets: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten schommelen tussen de €310 tot €900. In het bijgaande stukje bespreken we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze bieden allerlei soorten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €60,00 – €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Nij Beets: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen geven een speelse en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijzen van €90 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een prijskaartje van €65 tot zo’n €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Nij Beets: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel modellen en materialen als onder andere hout, stof, kunststof, bamboe, PVC. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op tarieven van €82,5 tot wel €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, hout, pvc, kunststof, aluminium. Perfect voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nij Beets op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten bij gemiddeld €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Nij Beets zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor, rolhor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Te monteren op: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van velerlei aspecten: het type model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nij Beets in juli 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2275
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €160
Lamellen100 x 250 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €310
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Nij Beets. In de tabel hierna bespreken we een overzicht met de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma en FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Deponti, Toppoint, Bece, Weinor, Novoferm, Husol & Lumenguard, Milano, Swela, Schlappi, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Nij Beets? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder delen we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en showrooms in Wijnjewoude, Olterterp en Bakkeveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in veel kleuren, vormen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Nij Beets?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte kosten tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Screens €255 per raam. In het geval van een terrasscherm betaal je om en nabij de €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een instap-rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Voordelige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 per raampartij). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het product, de maximale breedte, soort bediening, het materiaal, designs en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Nij Beets?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Nij Beets. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde monteur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het model vakkundig bevestigen. Op die manier ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9245

Plaats een reactie