Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wijnjewoude vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Wijnjewoude? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is geschikt tegen hevige zon. Ook realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan enorm veel verschillende systemen. Via onze site bieden we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij delen we de huidige tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Wijnjewoude en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wijnjewoude

Zonnescherm laten plaatsen in Wijnjewoude

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wijnjewoude middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het product volgens de documentatie aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je gemakkelijk vakspecialisten in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wijnjewoude en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De installateur plaatst de screens of gordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Wijnjewoude

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wijnjewoude is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei kleuren en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €375 – €2775. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest praktische oplossingen.

De beste knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten variëren tussen de €800 en €2075.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen schommelen tussen de €450 tot zo’n €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Wijnjewoude is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €225 – €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties variëren tussen de €360 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Wijnjewoude.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het pand. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €740 en €1800.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Wijnjewoude: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen variëren tussen de €340 tot €825. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, eenvoudig op te hangen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in diverse dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €47,50 – €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wijnjewoude: voor iedereen zelf te installeren.
 • Aanbod in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijs van €110 tot +/- €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een prijs van €52,5 tot +/- €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Wijnjewoude: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. In het assortiment zitten mega veel kleuren en materialen zoals onder andere bamboe, stof, PVC, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijskaartje van €80 tot +/- €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Praktisch voor grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten bij om en nabij de €75 en kunnen oplopen tot €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Wijnjewoude in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen starten vanaf €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wijnjewoude zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere opties: het soort model, de materiaaltypes, de maximale breedte en afwerking plus bediening. Hieronder vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wijnjewoude in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€800 – €2325
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€400 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €160
Lamellen200 x 180 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Wijnjewoude. In het schema hierna bekijk je details over de meest bekende merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA, Karwei en FonQ, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Deponti, Novoferm, Roma, Toppoint, Bece, Weinor en Schlappi, Milano, Swela, Sunway, Copaco, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Wijnjewoude? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema tonen wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site kom je ook in contact met installateurs en verkopers in Houtigehage, Bakkeveen en Surhuisterveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest verkochte zonwering types per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Wijnjewoude?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De geschatte kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €750. Buitenscreens €270 per raam. Bij een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een basis rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €760). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wijnjewoude?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Wijnjewoude. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hierna zal de montagepartner de producten goed ophangen. Zo heb je gegarandeerd ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9240, 9241

Plaats een reactie