Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Siegerswoude vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Siegerswoude? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Eveneens win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via deze website doorzoek je een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens verstrekken we gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Siegerswoude en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-siegerswoude

Zonnescherm laten plaatsen in Siegerswoude

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Siegerswoude middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Siegerswoude en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of de duettes zoals besproken. Ga altijd na of het netjes is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Siegerswoude

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Siegerswoude werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €300 en €2625. In onderstaande alinea beoordelen we de meest geziene oplossingen.

Laten plaatsen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Advies: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €900 – €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven komen uit tussen de €475 t/m €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Siegerswoude is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €275 t/m €1175.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Praktische rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €340 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Siegerswoude.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Tips voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen komen uit tussen de €640 tot wel €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Siegerswoude: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven komen uit tussen de €380 en €800. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk op te hangen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €65,00 en €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Siegerswoude: zonder problemen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een luxe en landelijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een tarief van €100 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met tarieven van €50 tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Siegerswoude: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen zoals hout, aluminium, bamboe, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een tarief van €80 tot zo’n €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals bamboe, hout, kunststof, stof, pvc. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Siegerswoude voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €470 en lopen op tot €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Siegerswoude zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €500.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het type model, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In de volgende tabel tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Siegerswoude in juli 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€850 – €2325
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1625
Screenstot 4 meter breed€285 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€315 – €1250
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €145
Lamellen250 x 250 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €370
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Siegerswoude. In het volgende schema bespreken we details over de meest bekende merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma en FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Weinor, Deponti, Husol, Roma, Bece, Toppoint en Milano, Dickson, Lumenguard, Copaco, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Siegerswoude? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Nij Beets, Frieschepalen en Olterterp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest gekozen soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in veel kleuren, prints en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Siegerswoude?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €280 per raam. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €775). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €120 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, motiefjes en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Siegerswoude?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Siegerswoude. Dan komt er een lokale monteur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert de producten vakkundig monteren. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9248

Plaats een reactie