Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Terwispel vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Terwispel? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is praktisch om je woning koel te houden. Meestal win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse oplossing. Via onze site verstrekken we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien geven we gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Terwispel en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-terwispel

Zonnescherm laten plaatsen in Terwispel

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Terwispel door een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Terwispel en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De vakman levert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Check of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Terwispel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Terwispel is het meest effectief om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende systemen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 t/m €2875. In het stukje hierna lees je informatie over de meest populaire toepassingen.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Belangrijk: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven schommelen tussen de €925 en €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €325 en €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Terwispel biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen liggen tussen de €275 tot zo’n €1000.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten liggen zo tussen de €290 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Terwispel.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het pand. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €690 tot wel €1850.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Terwispel: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten schommelen tussen de €380 tot €900. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €47,50 tot €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Terwispel: voor iedereen zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en rustieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht een prijs van €90 tot zo’n €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met onkosten van €57,5 tot zo’n €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Terwispel: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel modellen en materialen zoals aluminium, hout, bamboe, stof, kunststof. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op kosten van €77,5 tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals stof, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Terwispel vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij om en nabij de €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Terwispel bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Deze weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse factoren: het artikel, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Terwispel in juni 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€315 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €165
Lamellen200 x 200 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €330
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Terwispel. In de onderstaande tabel bekijk je een aanvulling op de beste verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, IKEA & Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Zie ook: Husol, Toppoint, Roma, Bece, Novoferm, Weinor en Milano, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Swela, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Terwispel? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bespreken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en verkooppunten in Langezwaag, Lippenhuizen en Luxwoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Terwispel?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De huidige tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €235 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je om en nabij de €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een standaard rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €810). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 per raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, type materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Terwispel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Terwispel. Hierbij komt een capabele installateur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het systeem fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken en schermen starten bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8407

Plaats een reactie