Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lippenhuizen vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Lippenhuizen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €80,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan enorm veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal doorzoek je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bieden we gemiddelde tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Lippenhuizen en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-lippenhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Lippenhuizen

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Lippenhuizen door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel juist geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Lippenhuizen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. Het installatiebedrijf installeert de screens of de shutters op de afgesproken plekken. Controleer of alles juist is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Lippenhuizen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Lippenhuizen is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere systemen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in talloze vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 en €2850. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest geziene systemen.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven bedragen tussen de €875 – €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Lippenhuizen is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen komen uit tussen de €260 – €1275 voor rolluiken bestellen in Lippenhuizen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Praktische markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden de uitstraling van woningen. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven komen uit tussen de €620 – €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Lippenhuizen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties bedragen tussen de €320 en €825. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, simpel zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €60,00 tot €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lippenhuizen: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en authentieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €95 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een kostenplaatje van €55 tot wel €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Lippenhuizen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit oneindig veel vormen en materialen als bijvoorbeeld hout, kunststof, stof, PVC, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een tarief van €82,5 tot €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, hout, aluminium, stof, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €55 en kunnen oplopen tot €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Lippenhuizen op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij om en nabij de €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Lippenhuizen zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €80 en lopen op tot €775.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse aspecten: het soort product, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Lippenhuizen in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2200
Uitvalschermtot 4 meter breed€390 – €1425
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1075
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €165
Lamellen200 x 180 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €280
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €360
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Lippenhuizen. In het volgende schema bespreken we informatie over de meest bekende merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach en Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Husol, Deponti, Roma, Bece, Weinor, Toppoint en Lumenguard, Dickson, Schlappi, Milano, Copaco, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Lippenhuizen? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bekijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook leveranciers en shops in Luxwoude, Hemrik en Tijnje.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, designs en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Lippenhuizen?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €250 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een standaard rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €765). Betaalbare soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, bediening, het materiaal, prints en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Lippenhuizen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Lippenhuizen. Er komt dan een ervaren professional die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het zonnescherm degelijk monteren. Dankzij deze service ben je zeker van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met stang of band is voldoende, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8408

Plaats een reactie