Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Overlangel vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Overlangel? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €87,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan immens veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Overlangel en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-overlangel

Zonnescherm laten plaatsen in Overlangel

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Overlangel door een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het scherm juist aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Overlangel en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf monteert de screens of de duettes zoals besproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Overlangel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Overlangel is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel prints en afmetingen. De kosten variëren tussen de €275 en €2725. In het stukje hierna delen we veel info over de meest populaire producten.

Details over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Disclaimer: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten liggen zo tussen de €925 en €2175.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €425 t/m €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Overlangel komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten bedragen tussen de €325 tot €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten komen uit tussen de €350 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Overlangel.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen variëren tussen de €690 t/m €1975.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in huis door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Overlangel: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €390 – €875. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in talloze dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €50,00 tot €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Overlangel: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie prijsindicaties van €105 tot wel €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €50 oplopend tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Overlangel: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen zoals o.a. kunststof, aluminium, hout, stof, PVC. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een kostenplaatje van €67,5 tot wel €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals bamboe, pvc, stof, kunststof, aluminium. Geschikt voor lange / grote ramen en matchen goed met een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Overlangel voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij circa €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Overlangel zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, plissé hor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij circa €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Te monteren op: vast raam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal keuzes: het soort systeem, materiaaltypes, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Overlangel in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€850 – €2200
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€255 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €170
Lamellen250 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €370
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Overlangel. In de volgende tabel bespreken we informatie over de populairste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma & Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Bece, Novoferm, Roma, Deponti, Husol, Weinor en Dickson, Sunway, Swela, Schlappi, Copaco, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Oss

Goedkope zonwering kopen in Overlangel? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna bieden wij bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Demen, Keent en Neerlangel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering types per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De beste zonnewering komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een groot aantal kleuren, dessins en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Overlangel?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €220 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een standaard rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €755). Gunstiger geprijsde keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale breedte, bediening, het soort materiaal, prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Overlangel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Overlangel. Hierbij komt een capabele expert die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de vakman het systeem vakkundig aanbrengen. Zo ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger werkt prima, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5357

Plaats een reactie