Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heelweg vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Heelweg? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Goede buitenzonwering als een markies werkt erg goed om je woning koel te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse combinaties. Op deze pagina vind je een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij geven we een indicatie van de kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Heelweg (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-heelweg

Zonnescherm laten plaatsen in Heelweg

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Heelweg middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Heelweg en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Ga altijd na of alles juist is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Heelweg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Heelweg is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige artikelen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende materialen en groottes. De kosten variëren tussen de €250 – €2625. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest verkochte producten.

Advies over knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Disclaimer: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten bedragen tussen de €900 tot wel €2250.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €375 – €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Heelweg biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven bedragen tussen de €200 tot €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €260 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Heelweg.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan de authenticiteit van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €660 t/m €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Heelweg: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €330 en €800. In deze koopgids lees je informatie over de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt diverse modellen zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €55,00 tot €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heelweg: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met tarieven van €105 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een tarief van €65 tot wel €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Heelweg: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen als onder andere stof, kunststof, bamboe, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan tarieven van €75 tot €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals pvc, aluminium, stof, kunststof, bamboe. Handig voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €50 en kunnen oplopen tot €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Heelweg professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten beginnen bij €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Heelweg zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, rolhor, plissé hor, inzethor, hordeur, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant weert kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op zondag, 25 september 2022 worden berekend door te kijken naar verschillende aspecten: het soort product, het materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heelweg in september 2022.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1275
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €165
Lamellen200 x 200 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Heelweg. In de tabel hieronder delen we een aanvulling op de populairste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA en Kwantum, Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Zie ook: Bece, Roma, Toppoint, Weinor, Deponti, Husol en Milano, Sunway, Dickson, Schlappi, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Oude IJsselstreek

Goedkope zonwering kopen in Heelweg? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder tonen wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met fabrikanten en shops in Wijnbergen, Terborg en Varsseveld.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Peeters Kozijntechniek BraamtLangestraat 357047 CEBraamt
Wink KozijnenSilvoldseweg 317061 DLTerborg
Keizer Zonwering en RolluikenVarsseveldseweg 11/A7061 GATerborg
Hermsen WoonspecialistSint Jansgildestraat 407037 DNBeek
Ketelaar en AzonJulianaboom 87035 CXKilder
Weergave met zonwering leveranciers in Oude IJsselstreek (september 2022).

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Heelweg?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De normale onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €220 per kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €770). Overige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €100 per raampartij). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Heelweg?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Heelweg. Hierbij komt een gediplomeerde installateur die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de expert het zonnescherm op de goede manier aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7055

Plaats een reactie