Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wijnbergen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Wijnbergen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen werkt erg goed om zonnestralen te weren. Meestal win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens geven we een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Wijnbergen en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-wijnbergen

Zonnescherm laten plaatsen in Wijnbergen

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wijnbergen middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Wijnbergen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de experts. De vakman levert het terrasscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Wijnbergen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Wijnbergen is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele producten zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €350 tot wel €2800. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest populaire producten.

Tips voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Noemenswaardig: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €850 en €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten variëren tussen de €300 en €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Wijnbergen is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten bedragen tussen de €250 – €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De onkosten liggen zo tussen de €280 en €1275 voor rolluiken bestellen in Wijnbergen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van de woning. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties komen uit tussen de €740 t/m €1600.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Wijnbergen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten schommelen tussen de €320 en €975. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest gekochte types.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in honderden kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €45,00 en €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wijnbergen: zonder problemen zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en unieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een prijskaartje van €110 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een prijskaartje van €60 oplopend tot €150.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Wijnbergen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit mega veel soorten en materialen zoals bijv. bamboe, stof, PVC, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een prijskaartje van €75 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals aluminium, pvc, kunststof, bamboe, stof. Ideaal voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Wijnbergen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, valramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €490 en kunnen oplopen tot €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wijnbergen zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, lamellenhor, inzethor, plissé hor, rolhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende aspecten: het type model, type materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. In het volgende blokje delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wijnbergen in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2075
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1250
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €155
Lamellen250 x 150 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €270
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Wijnbergen. In het schema hierna verstrekken we informatie over de populairste merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, IKEA, Praxis & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Overige merken: Deponti, Bece, Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm en Swela, Milano, Schlappi, Copaco, Dickson, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Montferland

Goedkope zonwering kopen in Wijnbergen? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje tref je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vind je ook monteurs en bedrijven in Azewijn, Varsseveld en Vethuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We delen nu de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering komt tot stand door: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, designs en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Wijnbergen?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijzen helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €675. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een normaal rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €840). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de gewenste afmeting, bediening, het materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Wijnbergen?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Wijnbergen. In dat geval komt in lokale professional die ieder raam inmeet bij je thuis. Hierna zal de montagepartner de zonwering juist monteren. Op die manier heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met slinger of band werkt prima, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7048

Plaats een reactie