Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Varsseveld vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Varsseveld? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om je woning koel te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben de wereld aan verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens vind je gemiddelde kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Varsseveld en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-varsseveld

Zonnescherm laten plaatsen in Varsseveld

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Varsseveld via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel fatsoenlijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel experts in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Varsseveld en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De professional levert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Loop na of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Varsseveld

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Varsseveld is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele opties zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei prints en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot wel €2750. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen systemen.

Details over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Belangrijk: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen variëren tussen de €850 tot zo’n €2150.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €450 t/m €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Varsseveld is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen zo tussen de €225 – €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Genieten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen bedragen tussen de €280 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Varsseveld.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Adviezen over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze geven een boost aan het karakter van van woonhuizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De totale investeringen schommelen tussen de €620 en €1825.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Varsseveld: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen bedragen tussen de €310 – €975. Bijgaand delen we veel info over de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals dakraam, waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €50,00 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Varsseveld: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met prijzen van €105 tot +/- €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een tarief van €52,5 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Varsseveld: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel systemen en materialen zoals bamboe, PVC, kunststof, hout, stof. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een kostenplaatje van €70 tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals stof, hout, kunststof, pvc, aluminium. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten bij gemiddeld €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Varsseveld voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Varsseveld zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, lamellenhor, rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €525.

 • Breed inzetbaar: draairaam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei aspecten: het type product, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het volgende blokje vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Varsseveld in juni 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2175
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€365 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €380
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Varsseveld. In het schema hierna vergelijk je informatie over de meest verkochte merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hubo, Hornbach & Kwantum, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Overige merken: Deponti, Novoferm, Weinor, Husol, Bece, Roma en Milano, Dickson, Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Oude IJsselstreek

Goedkope zonwering kopen in Varsseveld? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje bekijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site kom je ook in contact met installateurs en bedrijven in Vethuizen, Westendorp en Braamt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in verschillende kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Varsseveld?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De geschatte tarieven vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €600. Screens €210 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €800). Budget keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, designs en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Varsseveld?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Varsseveld. Hierbij komt een capabele montagepartner die ieder kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het model op de juiste wijze ophangen. Dankzij deze service ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7050, 7051

Plaats een reactie