Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loenen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Loenen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €80,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse producten. Via onze site bieden we een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens bekijk je een kostenindicatie en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Loenen en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-loenen

Zonnescherm laten plaatsen in Loenen

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Loenen via een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel bedrijven in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk model matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Loenen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De vakman plaatst het terrasscherm of de lamellen zoals besproken. Toets of alles juist is vastgezet. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Loenen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Loenen is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €450 t/m €2725. In de koopgids hierna behandelen we de meest moderne systemen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Tip: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten variëren tussen de €825 t/m €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven komen uit tussen de €425 – €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Loenen is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €250 t/m €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen variëren tussen de €360 en €1200 voor rolluiken bestellen in Loenen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €730 en €1900.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Loenen: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen tussen de €330 tot €800. In het stukje hieronder bespreken we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in veel kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €45,00 en €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Loenen: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een warme en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie kosten van €90 tot wel €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met onkosten van €47,5 tot wel €180.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Loenen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen als bijvoorbeeld PVC, hout, kunststof, stof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met tarieven van €77,5 tot zo’n €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals hout, aluminium, pvc, bamboe, stof. Handig voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Loenen op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, dakramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij om en nabij de €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Loenen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, rolhor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij om en nabij de €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 hangen af van een aantal aspecten: het soort model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bediening. In het schema hierna tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Loenen in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2250
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €160
Lamellen200 x 200 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Loenen. In het schema hieronder verstrekken we uitleg over de meest verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei en Formido, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Andere merken: Weinor, Toppoint, Novoferm, Husol, Deponti, Roma en Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Apeldoorn

Goedkope zonwering kopen in Loenen? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder delen we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook monteurs en verkooppunten in Hoenderloo, Klarenbeek en Beekbergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in diverse kleuren, prints en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Loenen?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €210 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €755). Overige opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €100 per kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, motiefjes en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Loenen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Loenen. Hierbij komt een gediplomeerde installateur die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het zonnescherm degelijk monteren. Dankzij deze service ben je zeker van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7370, 7371

Plaats een reactie