Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ouderkerk aan de Amstel vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Ouderkerk aan de Amstel? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €90,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn gigantisch veel verschillende oplossing. Op deze pagina kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien vind je een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Ouderkerk aan de Amstel en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ouderkerk-aan-de-amstel

Zonnescherm laten plaatsen in Ouderkerk aan de Amstel

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ouderkerk aan de Amstel middels een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het scherm volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het systeem. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ouderkerk aan de Amstel en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De montage-specialist levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Check of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Ouderkerk aan de Amstel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ouderkerk aan de Amstel is geschikt om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse producten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei vormen en formaten. De kosten variëren tussen de €425 t/m €2500. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest populaire modellen.

Bestellen van knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Disclaimer: het doek kan beschadigen bij harde wind. De prijzen schommelen tussen de €875 – €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €300 – €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Ouderkerk aan de Amstel is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven variëren tussen de €225 – €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Handige rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten liggen zo tussen de €310 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Ouderkerk aan de Amstel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €640 tot zo’n €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ouderkerk aan de Amstel: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €310 en €850. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende varianten zoals transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €57,50 tot €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ouderkerk aan de Amstel: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te koop in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een exclusieve en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijzen van €52,5 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Ouderkerk aan de Amstel: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen zoals bijv. kunststof, stof, aluminium, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie onkosten van €65 tot zo’n €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals hout, pvc, kunststof, stof, aluminium. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ouderkerk aan de Amstel op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €940.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ouderkerk aan de Amstel zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het type product, het gewenste materiaal, de afmetingen en het soort bediening. In het schema hierna vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ouderkerk aan de Amstel in mei 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2050
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €165
Lamellen180 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €330
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Ouderkerk aan de Amstel. Hieronder vergelijk je uitleg over de populairste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach & Kwantum, Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint, Husol en Copaco, Swela, Sunway, Dickson, Schlappi, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Ouder-Amstel

Goedkope zonwering kopen in Ouderkerk aan de Amstel? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site check je ook leveranciers en showrooms in Halfweg, Loosdrecht en Badhoevedorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest praktische zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, dessins en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Ouderkerk aan de Amstel?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €220 op basis van 1 raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een basis rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €820). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Ouderkerk aan de Amstel?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Ouderkerk aan de Amstel. Hierbij komt een gediplomeerde professional die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het zonnescherm volgens de documentatie aanbrengen. Op die manier heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger is voldoende, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1190, 1191

Plaats een reactie