Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Snelrewaard vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Snelrewaard? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens doorzoek je een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Snelrewaard en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-snelrewaard

Zonnescherm laten plaatsen in Snelrewaard

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Snelrewaard middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm fatsoenlijk aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten uit de buurt. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Snelrewaard en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De specialist installeert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het volgens de handleiding is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Snelrewaard

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Snelrewaard is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot zo’n €2550. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest praktische keuzes.

Handige knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Noemenswaardig: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen bedragen tussen de €825 – €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen schommelen tussen de €375 tot €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Snelrewaard biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven variëren tussen de €275 tot wel €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven komen uit tussen de €310 – €1350 voor rolluiken bestellen in Snelrewaard.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen schommelen tussen de €640 tot €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Snelrewaard: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 tot €800. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en een duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €45,00 tot €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Snelrewaard: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijs van €105 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een prijskaartje van €47,5 tot zo’n €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Snelrewaard: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden gigantisch veel vormen en materialen als onder andere PVC, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een kostenplaatje van €77,5 tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van aluminium, hout, bamboe, stof, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Snelrewaard op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij om en nabij de €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Snelrewaard zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, rolhor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €87,5 en lopen op tot €500.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, valraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 3 maart 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: het type product, de materiaaltypes, het formaat en afwerking plus bediening. In het schema hieronder vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Snelrewaard in maart 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€825 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €155
Lamellen250 x 250 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €280
Plisségordijnen100 breed€120 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Snelrewaard. In de tabel hierna bieden wij details over de beste verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Deponti, Toppoint, Husol, Novoferm & Sunway, Milano, Swela, Schlappi, Copaco, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Oudewater

Goedkope zonwering kopen in Snelrewaard? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook montagepartners en verkopers in Lopikerkapel, Vleuten en Jaarsveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre & Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Snelrewaard?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €265 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een standaard rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €795). Alternatieve keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, het formaat, de bedieningsopties, het soort materiaal, designs en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Snelrewaard?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Snelrewaard. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de monteur het zonnescherm op de juiste manier vastzetten. Zo ben je zeker van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 3425

Plaats een reactie