Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudewater vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Oudewater? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit tientallen diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast check je de geschatte kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Oudewater en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-oudewater

Zonnescherm laten plaatsen in Oudewater

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudewater via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat alles fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je razendsnel specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Oudewater en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De monteur installeert het knikarmscherm of gordijnen zoals besproken. Check of de totale constructie correct is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oudewater

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oudewater is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel kleuren en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 – €2600. In het volgende gedeelte bespreken we de meest populaire modellen.

Advies over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Disclaimer: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €900 t/m €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen liggen zo tussen de €375 tot €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Oudewater is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten komen uit tussen de €325 en €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Informatie over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten schommelen tussen de €360 en €1225 voor rolluiken bestellen in Oudewater.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven bedragen tussen de €740 en €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Oudewater: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten schommelen tussen de €350 tot €900. Bijgaand delen we veel info over de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, makkelijk te monteren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden allerlei types zoals verduisterende, elektrische, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €50,00 – €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudewater: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een warme en landelijke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan tarieven van €110 tot wel €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op onkosten van €50 tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Oudewater: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen zoals o.a. kunststof, aluminium, stof, hout, PVC. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een prijs van €67,5 tot €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, bamboe, aluminium, hout, pvc. Ideaal voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij €55 en kunnen oplopen tot €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oudewater op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, ronde ramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten vanaf €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oudewater geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij gemiddeld €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het type product, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oudewater in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1250
Screenstot 4 meter breed€275 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €155
Lamellen250 x 250 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €310
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oudewater. In het volgende schema tref je uitleg over de grootste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach & Formido, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Roma, Husol, Deponti, Novoferm & Schlappi, Milano, Copaco, Lumenguard, Dickson, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Oudewater

Goedkope zonwering kopen in Oudewater? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna tonen wij adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met leveranciers en showrooms in Nieuwegein, Lopik en IJsselstein.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bekijk snel meer details over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in diverse kleuren, modellen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Oudewater?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Zonnescreens €235 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een standaard rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €835). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Oudewater?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Oudewater. Dan komt er een deskundige vakman die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de professional de producten fatsoenlijk vastzetten. Op die manier geniet je van uitstekende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3420, 3421Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie