Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vleuten vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Vleuten? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Goede buitenzonwering als een screen is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Soms geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit bijzonder veel verschillende modellen. Op deze pagina delen we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien verstrekken we gemiddelde kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Vleuten en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-vleuten

Zonnescherm laten plaatsen in Vleuten

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Vleuten middels een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts uit de buurt. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest moderne manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Vleuten en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De specialist installeert het uitvalscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Loop na of alles juist is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Vleuten

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Vleuten is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €350 t/m €2750. In onderstaande alinea behandelen we de meest verkochte toepassingen.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Let op: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen komen uit tussen de €925 tot wel €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven komen uit tussen de €425 en €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Vleuten is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen bedragen tussen de €275 t/m €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €280 – €1200 voor rolluiken bestellen in Vleuten.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de ambiance van de woning. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €600 t/m €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Vleuten: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen bedragen tussen de €360 tot €925. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €65,00 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vleuten: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een speelse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met onkosten van €95 tot zo’n €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijzen van €62,5 oplopend tot €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Vleuten: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen als o.a. aluminium, PVC, bamboe, hout, stof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie een prijskaartje van €85 tot €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van bamboe, kunststof, hout, stof, aluminium. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij gemiddeld €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Vleuten in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten bij om en nabij de €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Vleuten zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hordeur, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit model weert muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei opties: de productcategorie, het materiaal, de maximale breedte en de bediening. Hierna delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vleuten in april 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2375
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1500
Screenstot 4 meter breed€260 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €160
Lamellen200 x 180 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €340
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Vleuten. In het overzicht hierna bieden wij een toelichting op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma & Formido, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Husol, Weinor, Deponti, Bece en Milano, Copaco, Swela, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Utrecht

Goedkope zonwering kopen in Vleuten? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vergelijk je ook fabrikanten en shops in Jaarsveld, De Meern en Polsbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Vleuten?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde onkosten vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €240 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een standaard rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €800). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de afmetingen, soort bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Vleuten?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Vleuten. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale installateur die ieder raam opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten volgens de documentatie installeren. Zo heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3450, 3451, 3452, 3481

Plaats een reactie