Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eexterveen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Eexterveen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse combinaties. Op dit portaal doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bieden we de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Eexterveen en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

  • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
  • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
  • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
  • Genieten van extra privacy.
  • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-eexterveen

Zonnescherm laten plaatsen in Eexterveen

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Eexterveen middels een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat de installatie volgens de documentatie opgehangen wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

  1. Kies een systeem

    Om te beginnen kies je welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

  2. Welke maat heb je nodig?

    Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

  3. Selecteer bediening

    Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

  4. Vakbedrijven vergelijken

    Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Eexterveen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

  5. Installatie van het systeem

    Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De montage-specialist levert het terrasscherm of de jaloezieën zoals besproken. Controleer of het netjes is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Eexterveen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Eexterveen is praktisch om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige opties zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 tot €2675. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de beste keuzes.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Advies: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €875 – €2250.

  • Ideale keuze voor terraszonwering.
  • Vrije doorloop met veel ruimte.
  • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen bedragen tussen de €475 en €1200.

  • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
  • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
  • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Eexterveen komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €375 tot €1100.

  • De montage kan in de dag en op de dag.
  • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
  • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €280 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Eexterveen.

  • Houd de warmte buiten je huis.
  • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
  • Inbrekers buiten de deur houden.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijsindicaties bedragen tussen de €750 en €1700.

  • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
  • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
  • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

  • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
  • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
  • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Eexterveen: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 en €800. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk op te hangen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan diverse varianten zoals transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €47,50 en €155.

  • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Eexterveen: voor iedereen zelf te monteren.
  • Te koop in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op tarieven van €90 tot wel €425.

  • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
  • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
  • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht tarieven van €62,5 tot €155.

  • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
  • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
  • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Eexterveen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit diverse systemen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, PVC, hout, bamboe, kunststof. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie onkosten van €77,5 oplopend tot €270.

  • Houd de warmte uitstekend tegen.
  • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals kunststof, stof, aluminium, hout, bamboe. Handig voor grote ramen en bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

  • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
  • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Eexterveen met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten vanaf €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

  • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
  • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
  • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Eexterveen geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij circa €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

  • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
  • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
  • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei factoren: de productcategorie, het materiaal, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eexterveen in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€380 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1200
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €175
Lamellen150 x 100 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €230
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €370
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Eexterveen. In het overzicht hierna delen we details over de meest gekozen merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

  • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
  • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
  • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
  • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
  • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
  • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
  • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
  • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
  • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
  • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
  • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
  • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma & Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
  • Overweeg ook: Weinor, Husol, Toppoint, Roma, Novoferm, Bece en Sunway, Milano, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Eexterveen? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tref je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook montagepartners en verkooppunten in Oud Annerveen, Eexterveenschekanaal en Spijkerboor.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

  • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
  • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
  • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
  • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
  • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
  • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
  • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, modellen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Eexterveen?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een standaard rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €795). Overige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het formaat, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Eexterveen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Eexterveen. In die situaties komt een gediplomeerde professional die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het model fatsoenlijk monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9658

Plaats een reactie