Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mariënheem vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Mariënheem? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Daarnaast geeft een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel diverse oplossing. Op dit platform check je een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Mariënheem en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-marienheem

Zonnescherm laten plaatsen in Mariënheem

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Mariënheem door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakmannen in de regio. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Mariënheem en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of alles juist is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Mariënheem

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Mariënheem is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige opties zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot zo’n €2900. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest moderne toepassingen.

Details over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Tip: het schermdoek kan vies worden door regen. De kosten bedragen tussen de €800 tot wel €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het geeft voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten liggen tussen de €375 tot wel €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Mariënheem is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €200 – €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het kopen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De onkosten komen uit tussen de €280 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Mariënheem.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het kopen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het huis. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €630 tot wel €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Mariënheem: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven variëren tussen de €310 en €850. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse modellen zoals waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante, dakraam, verduisterende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €62,50 – €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mariënheem: eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en landelijke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een tarief van €100 tot zo’n €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een tarief van €47,5 tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Mariënheem: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen zoals bijv. hout, PVC, aluminium, stof, bamboe. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een kostenplaatje van €67,5 tot +/- €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals aluminium, stof, hout, kunststof, pvc. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten bij om en nabij de €75 en kunnen oplopen tot €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Mariënheem voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, dakramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten beginnen bij circa €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Mariënheem zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten bij gemiddeld €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van diverse aspecten: het type model, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. Hieronder verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Mariënheem in juni 2024.

Zonwering typeGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2275
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€380 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €160
Lamellen200 x 250 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €350
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Mariënheem. In het volgende schema tonen wij uitleg over de meest gekozen merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma, IKEA & Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Overweeg ook: Novoferm, Toppoint, Deponti, Husol, Bece, Weinor en Milano, Dickson, Copaco, Sunway, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Raalte

Goedkope zonwering kopen in Mariënheem? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder vergelijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform ontdek je ook fabrikanten en shops in t Loo, Broekland en Oosterwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We delen nu de meest praktische zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, materiaaltypes en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Mariënheem?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Screens €210 per kozijn. Bij een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €785). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €100 op basis van 1 raam). De totale investeringen zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale breedte, soort bediening, het materiaal, designs en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Mariënheem?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Mariënheem. Hierbij komt er een lokale installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de monteur het zonnescherm op de juiste manier ophangen. Zo ben je verzekerd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8106

Plaats een reactie