Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rilland vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Rilland? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €87,50. Professionele buitenzonwering als een markies is ideaal tegen hevige zon. Tevens geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn de wereld aan verschillende toepassingen. Via deze website delen we een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook bieden we gemiddelde tarieven en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Rilland en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-rilland

Zonnescherm laten plaatsen in Rilland

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Rilland middels een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie goed aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers uit de buurt. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Rilland en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De montage-specialist monteert het terrasscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het product goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Rilland

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Rilland wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel materialen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €200 – €2850. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest populaire types.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €800 tot wel €2025.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen komen uit tussen de €325 tot zo’n €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Rilland is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten variëren tussen de €275 tot €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale prijzen komen uit tussen de €360 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Rilland.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van woningen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten schommelen tussen de €740 tot zo’n €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Rilland: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €370 – €900. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals elektrische, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €52,50 tot €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rilland: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht kosten van €90 oplopend tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan tarieven van €55 tot €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Rilland: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten diverse systemen en materialen als hout, bamboe, stof, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijs van €72,5 oplopend tot €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, aluminium, hout, bamboe, pvc. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij zo’n €70 en lopen op tot €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Rilland met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten vanaf €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rilland zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, inzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei factoren: het soort systeem, het materiaal, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rilland in juli 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €140
Lamellen200 x 200 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rilland. In het schema hierna bieden wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Karwei, Praxis en Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Andere merken: Novoferm, Toppoint, Roma, Deponti, Weinor, Husol en Dickson, Lumenguard, Swela, Copaco, Milano, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Reimerswaal

Goedkope zonwering kopen in Rilland? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder bespreken we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook montagepartners en bedrijven in Oost-Souburg, Krabbendijke en Ritthem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van het soort raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, prints en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Rilland?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De huidige onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €275 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een normaal rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €815). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Rilland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Rilland. Hierbij komt een gespecialiseerde professional die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product vakkundig installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4410, 4411

Plaats een reactie