Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Reimerswaal vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Reimerswaal? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel verschillende producten. Op dit platform delen we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien doorzoek je gemiddelde tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Reimerswaal en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-reimerswaal

Zonnescherm laten plaatsen in Reimerswaal

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Reimerswaal middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het product goed geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Reimerswaal en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De installateur plaatst het terrasscherm of de lamellen zoals gewenst. Test of het product goed is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Reimerswaal

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Reimerswaal wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse opties zoals rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel vormen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot wel €2750. In de koopgids hierna behandelen we de meest praktische oplossingen.

Handige terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Tip: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €850 tot wel €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €300 tot wel €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Reimerswaal is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 tot zo’n €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten liggen zo tussen de €330 en €1350 voor rolluiken bestellen in Reimerswaal.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van woningen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €630 – €1925.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Reimerswaal: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Ook brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven liggen zo tussen de €360 tot €850. In het onderstaande stuk bespreken we de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan verschillende varianten zoals waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €57,50 en €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Reimerswaal: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en landelijke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een prijs van €95 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijzen van €60 oplopend tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Reimerswaal: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, stof, aluminium, PVC, hout. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met prijzen van €82,5 oplopend tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van bamboe, hout, pvc, stof, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten vanaf €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Reimerswaal vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Reimerswaal zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, rolhor, plissé hor, inzethor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draairaam, schuifraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal zaken: het type systeem, de materiaalkeuze, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Reimerswaal in mei 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2175
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €175
Lamellen180 x 180 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €350
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Reimerswaal. In het volgende blokje verstrekken we informatie over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach, Hubo en Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Ook interessant: Novoferm, Toppoint, Bece, Weinor, Deponti, Husol en Sunway, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Reimerswaal

Goedkope zonwering kopen in Reimerswaal? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema tref je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en showrooms in Kapelle, Veere en Middelburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de mooiste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in diverse kleuren, vormen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Reimerswaal?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €220 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €845). Overige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Reimerswaal?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Reimerswaal. Hierbij komt er een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur het model goed vastzetten. Dankzij de montageservice geniet je van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4400, 4401Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie