Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ritthem vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Ritthem? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan ontzettend veel diverse oplossing. Op dit platform vind je een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bieden we gemiddelde kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Ritthem en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-ritthem

Zonnescherm laten plaatsen in Ritthem

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ritthem middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de juiste wijze bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers uit de buurt. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ritthem en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De installateur plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Ritthem

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ritthem is heel erg handig om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende toepassingen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en formaten. De kosten variëren tussen de €350 t/m €2575. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest praktische oplossingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen variëren tussen de €800 – €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €425 tot zo’n €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Ritthem is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties schommelen tussen de €375 tot €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven liggen zo tussen de €320 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Ritthem.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven bedragen tussen de €660 tot wel €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ritthem: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen zo tussen de €310 tot €950. Bijgaand leggen we alles uit over de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €55,00 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ritthem: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een tarief van €115 tot wel €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €65 tot wel €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Ritthem: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen zoals bijv. stof, hout, aluminium, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met een prijskaartje van €67,5 tot €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals aluminium, hout, kunststof, bamboe, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Ritthem voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ritthem geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Te monteren op: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende opties: het model, het materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. In de volgende tabel delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ritthem in april 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2325
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1250
Screenstot 4 meter breed€250 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €175
Lamellen100 x 250 cm€70 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €200
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €300
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Ritthem. Hieronder vind je een overzicht met de populairste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA & Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Check ook: Toppoint, Deponti, Bece, Novoferm, Roma, Husol en Lumenguard, Copaco, Dickson, Swela, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Vlissingen

Goedkope zonwering kopen in Ritthem? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vergelijk je ook installateurs en bedrijven in Biggekerke, Yerseke en Zoutelande.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw situatie hangt af van het type raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in een groot aantal kleuren, modellen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Ritthem?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte investeringen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Zonnescreens €240 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een normaal rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €820). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte van het systeem, bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Ritthem?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Ritthem. Dan komt er een capabele professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de monteur het zonnescherm op de juiste manier monteren. Met deze klusservice ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4389

Plaats een reactie