Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Krabbendijke vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Krabbendijke? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €90,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke combinaties. Via onze site kan je aan de slag met een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast verstrekken we de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Krabbendijke en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-krabbendijke

Zonnescherm laten plaatsen in Krabbendijke

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Krabbendijke via een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk model geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Krabbendijke en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De monteur levert het knikarmscherm of de duettes zoals gewenst. Test of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Krabbendijke

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Krabbendijke is praktisch om je woning wat te verkoelen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere opties zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot €2850. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest handige keuzes.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Advies: het doek kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €900 en €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen liggen tussen de €400 en €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Krabbendijke is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De onkosten komen uit tussen de €250 tot wel €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De pluspunten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen variëren tussen de €280 en €1450 voor rolluiken bestellen in Krabbendijke.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte tarieven bedragen tussen de €600 tot wel €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Krabbendijke: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 tot €825. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €65,00 en €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Krabbendijke: voor iedereen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €95 tot €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan kosten van €60 tot wel €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Krabbendijke: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen modellen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, kunststof, PVC, stof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een prijs van €67,5 tot €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, pvc, stof, bamboe, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij zo’n €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Krabbendijke op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, schuiframen, dakramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten bij gemiddeld €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Krabbendijke zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij zo’n €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van verschillende opties: de productcategorie, het gewenste materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. Hierna vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Krabbendijke in juli 2024.

ZonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €165
Lamellen100 x 50 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €370
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Krabbendijke. In de volgende tabel bespreken we uitleg over de populairste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Hubo, Praxis en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Andere merken: Husol, Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm, Weinor en Schlappi, Swela, Lumenguard, Milano, Dickson, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Reimerswaal

Goedkope zonwering kopen in Krabbendijke? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook leveranciers en bedrijven in Ritthem, Waarde en Yerseke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Krabbendijke?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €225 per raampartij. Wanneer je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een basis rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €810). Voordelige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €125 per kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, het materiaal, designs en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Krabbendijke?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Krabbendijke. Hierbij komt er een capabele montagepartner die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de monteur het product fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice ben je zeker van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken of screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4413

Plaats een reactie