Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Yerseke vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Yerseke? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een screen is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben tientallen verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens vind je een indicatie van de kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Yerseke en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-yerseke

Zonnescherm laten plaatsen in Yerseke

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Yerseke middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem juist geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Yerseke en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De vakman installeert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Controleer of het netjes is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Yerseke

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Yerseke wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €250 tot zo’n €2550. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene types.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Disclaimer: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten bedragen tussen de €825 – €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Yerseke is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven bedragen tussen de €250 – €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €290 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Yerseke.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de ambiance van de woning. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven bedragen tussen de €620 tot wel €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Yerseke: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €320 – €875. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, transparante, verduisterende en de duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €47,50 en €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Yerseke: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijs van €55 tot zo’n €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Yerseke: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten oneindig veel kleuren en materialen als bijv. aluminium, bamboe, PVC, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een prijs van €72,5 tot zo’n €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals stof, kunststof, pvc, bamboe, hout. Handig voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €80 en lopen op tot €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Yerseke voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen starten bij gemiddeld €400 en kunnen oplopen tot €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Yerseke bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij zo’n €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via een aantal opties: het type model, het materiaal, de maximale lengte en de bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Yerseke in april 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€865 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€385 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€285 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €160
Lamellen200 x 200 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 breed€105 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Yerseke. In het schema hierna bekijk je een overzicht met de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma en Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Overige merken: Husol, Novoferm, Bece, Toppoint, Roma, Deponti & Schlappi, Lumenguard, Swela, Dickson, Copaco, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Reimerswaal

Goedkope zonwering kopen in Yerseke? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bespreken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en showrooms in Zoutelande, Rilland en Oost-Souburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Yerseke?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €255 per kozijn. Bij een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een normaal rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €820). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, het gewenste materiaal, designs en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Yerseke?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Yerseke. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die ieder kozijn opmeet aan huis. Kort daarna kan de professional het systeem op de juiste manier monteren. Met deze klusservice ben je zeker van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4400, 4401

Plaats een reactie