Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Doorwerth vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Doorwerth? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende producten. Via onze site check je een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens bieden we een indicatie van de kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Doorwerth en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-doorwerth

Zonnescherm laten plaatsen in Doorwerth

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Doorwerth middels een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten in de gemeente. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Doorwerth en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De specialist monteert het knikarmscherm of de shutters zoals besproken. Check of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Doorwerth

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Doorwerth wordt gekocht door mensen om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €500 – €2550. In het stukje hierna beoordelen we de meest bekende keuzes.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Disclaimer: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €800 tot €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €350 tot wel €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Doorwerth is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 t/m €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €290 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Doorwerth.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €720 tot €1625.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Doorwerth: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties bedragen tussen de €330 – €950. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire opties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €60,00 – €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Doorwerth: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een knusse en unieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een prijs van €105 tot +/- €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een prijskaartje van €57,5 tot +/- €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Doorwerth: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld stof, aluminium, bamboe, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie prijsindicaties van €85 tot €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Doorwerth vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Doorwerth bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten vanaf €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere onderdelen: het soort model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. Hierna delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Doorwerth in september 2022.

Model zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€820 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €155
Lamellen180 x 180 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €350
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Doorwerth. In het schema hierna bekijk je details over de populairste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma en Kwantum, FonQ, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Husol, Weinor, Bece, Deponti, Toppoint en Schlappi, Sunway, Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Renkum

Goedkope zonwering kopen in Doorwerth? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel verstrekken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installatiepartners en winkels in De Klomp, Heelsum en Huissen.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woninginrichting J van TuilUtrechtseweg 766862 ANOosterbeek
Krechting WoninginrichtingKerkstraat 776871 BJRenkum
Bouwmarkt WesselsIndustrieweg 2/A6871 KARenkum
Bouwman Zonwering Rolluikenvan Voorststraat 46851 LVHuissen
KAM Bouw- en KlussenbedrijfVenlosingel 1856845 JSArnhem
Schema met zonwering leveranciers in Renkum (september 2022).

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest praktische zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in diverse kleuren, stoffen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Doorwerth?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €760). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 per kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, designs en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Doorwerth?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Doorwerth. Er komt dan een capabele montagepartner die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het systeem op de juiste manier bevestigen. Zo profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6865

Plaats een reactie