Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heerle vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Heerle? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende soorten. Op dit portaal check je een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij verstrekken we de huidige tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Heerle en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-heerle

Zonnescherm laten plaatsen in Heerle

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Heerle middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Heerle en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Heerle

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Heerle is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse kleuren en afmetingen. De kosten variëren tussen de €500 en €2675. In onderstaande alinea behandelen we de meest praktische modellen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Tip: het scherm kan vies worden door regen. De totale investeringen variëren tussen de €925 tot zo’n €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen liggen zo tussen de €475 – €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Heerle is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties variëren tussen de €260 – €1325 voor rolluiken bestellen in Heerle.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Het heeft een positief effect op de ambiance van woonhuizen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €600 t/m €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Heerle: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €350 – €975. In het stukje hieronder behandelen we de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, waterafstotende, transparante en het duo rolgordijn. De kosten bedragen tussen de €57,50 tot €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Heerle: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en rustieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een tarief van €95 tot zo’n €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht prijsindicaties van €57,5 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Heerle: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. In het assortiment zitten gigantisch veel vormen en materialen zoals onder andere aluminium, PVC, hout, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met prijsindicaties van €77,5 tot zo’n €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van pvc, stof, kunststof, hout, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij circa €80 en lopen op tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Heerle voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Heerle zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten vanaf €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, valraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van diverse onderdelen: het model, het materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heerle in april 2024.

ZonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€825 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €170
Lamellen200 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €310
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Heerle. In het schema hierna vergelijk je een aanvulling op de populairste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach en FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Overige merken: Novoferm, Husol, Weinor, Deponti, Bece, Toppoint & Schlappi, Milano, Sunway, Dickson, Lumenguard, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Roosendaal

Goedkope zonwering kopen in Heerle? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje tonen wij bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook montagepartners en showrooms in Wouw, Moerstraten en Nispen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonwering types per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in veel kleuren, modellen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Heerle?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €750. Screens €210 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €815). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €130 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Heerle?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Heerle. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele monteur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering op de juiste manier ophangen. Zo ben je verzekerd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4726

Plaats een reactie