Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wouw vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Wouw? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak biedt een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal verstrekken we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien verstrekken we gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Wouw (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wouw

Zonnescherm laten plaatsen in Wouw

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wouw middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel specialisten uit de buurt. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wouw en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De installateur monteert het knikarmscherm of de shutters zoals overeengekomen. Test of alles juist is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Wouw

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Wouw is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende producten zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 – €2625. In de koopgids hierna beoordelen we de meest handige toepassingen.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven in de tuin. Advies: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €800 tot €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen komen uit tussen de €325 en €1375.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Wouw is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De normale tarieven variëren tussen de €375 en €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven bedragen tussen de €320 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Wouw.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Praktische markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van woningen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €600 t/m €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in huis via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Wouw: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen variëren tussen de €320 en €975. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, dakraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €60,00 en €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wouw: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een kostenplaatje van €115 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan prijzen van €60 oplopend tot €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wouw: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt kiezen uit oneindig veel systemen en materialen als hout, aluminium, PVC, bamboe, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op onkosten van €80 oplopend tot €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals pvc, hout, aluminium, stof, kunststof. Ideaal voor grote ramen en matchen goed met een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij gemiddeld €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Wouw professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij gemiddeld €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wouw geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, vast raam, draairaam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal onderdelen: de productcategorie, type materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wouw in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2050
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €155
Lamellen250 x 150 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wouw. In het overzicht hierna bieden wij details over de meest bekende merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach & Bol.com, Formido, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Roma, Novoferm, Deponti, Bece, Weinor, Toppoint & Sunway, Milano, Swela, Schlappi, Dickson, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Roosendaal

Goedkope zonwering kopen in Wouw? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema verstrekken we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook installateurs en verkooppunten in St. Willebrord, Nispen en Sprundel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: het soort raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, motiefjes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Wouw?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €205 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €770). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, designs en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Wouw?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Wouw. In dat geval komt in lokale expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product degelijk bevestigen. Dankzij deze service geniet je van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met stang of band is op zich ok, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4724

Plaats een reactie