Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Roosendaal vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Roosendaal? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €80,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Op dit platform geven we een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens check je de geschatte kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Roosendaal en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-roosendaal

Zonnescherm laten plaatsen in Roosendaal

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Roosendaal via een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Roosendaal en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De montage-specialist hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het product goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Roosendaal

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Roosendaal werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige artikelen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €250 en €2525. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest handige keuzes.

Adviezen over knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Tip: dit model kan vies worden door regen. De totale investeringen schommelen tussen de €900 tot zo’n €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €350 en €1300.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Roosendaal is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen zo tussen de €250 en €1100.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten bedragen tussen de €260 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Roosendaal.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van huizen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven variëren tussen de €650 tot zo’n €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Roosendaal: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven bedragen tussen de €360 en €925. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, snel en simpel te installeren, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan verschillende varianten zoals transparante, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €45,00 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Roosendaal: heel simpel zelf te installeren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en landelijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een prijskaartje van €95 tot €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie onkosten van €65 tot wel €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Roosendaal: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit mega veel soorten en materialen zoals o.a. kunststof, PVC, hout, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan kosten van €82,5 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van kunststof, hout, stof, pvc, aluminium. Handig voor grote ramen en matchen goed met een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Roosendaal in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten vanaf €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Roosendaal zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, valraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal thema’s: het soort systeem, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Roosendaal in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €155
Lamellen200 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €330
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Roosendaal. In het volgende blokje delen we een overzicht met de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Gamma & Bol.com, Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Ook interessant: Weinor, Novoferm, Deponti, Roma, Husol, Toppoint en Dickson, Copaco, Swela, Sunway, Lumenguard, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Roosendaal

Goedkope zonwering kopen in Roosendaal? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bieden wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform bekijk je ook montagepartners en verkopers in Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: het soort raam, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, stoffen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Roosendaal?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De actuele kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €275 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een instap-rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €770). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, het soort materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Roosendaal?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Roosendaal. Dan komt er een capabele vakman die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de installateur de producten op de juiste manier ophangen. Op die manier ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger of band werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4700, 4701, 4702, 4703, 4704, 4705, 4706, 4707, 4708, 4715Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie