Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sprundel vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Sprundel? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse soorten. Op deze pagina geven we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens delen we een kostenindicatie en adressen van erkende zonwering specialisten in Sprundel en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-sprundel

Zonnescherm laten plaatsen in Sprundel

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Sprundel middels een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles fatsoenlijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gewenste model. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Sprundel en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De monteur installeert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Sprundel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Sprundel werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei kleuren en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 tot zo’n €2700. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische keuzes.

Investeren in terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Advies: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten komen uit tussen de €900 en €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties schommelen tussen de €450 – €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Sprundel is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten liggen zo tussen de €350 – €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten schommelen tussen de €370 – €1425 voor rolluiken bestellen in Sprundel.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze dragen bij aan de sfeer van het gebouw. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen tussen de €640 tot zo’n €1800.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Sprundel: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten bedragen tussen de €370 – €800. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig aan te brengen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen tussen de €52,50 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sprundel: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen geven een speelse en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €90 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht kosten van €62,5 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Sprundel: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. In het assortiment zitten gigantisch veel modellen en materialen zoals o.a. kunststof, hout, stof, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met prijzen van €70 tot zo’n €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van aluminium, bamboe, pvc, hout, kunststof. Handig voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sprundel direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij gemiddeld €430 en lopen op tot €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sprundel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, inzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het type systeem, het gewenste materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sprundel in april 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2200
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €150
Lamellen200 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €300
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Sprundel. In het schema hierna verstrekken we details over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, IKEA, Praxis en Kwantum, Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Weinor, Bece, Deponti, Novoferm, Toppoint & Copaco, Schlappi, Milano, Lumenguard, Swela, Dickson.

Zonwering experts in regio van Rucphen

Goedkope zonwering kopen in Sprundel? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder vind je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vind je ook installatiepartners en winkels in Sint-Annaland, Schijf en Oud-Vossemeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest praktische soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in verschillende kleuren, stoffen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Sprundel?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €205 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €790). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €130 per raam / kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Sprundel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Sprundel. Dan komt er een gespecialiseerde vakman die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner de producten op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4714

Plaats een reactie