Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Europoort Rotterdam vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Europoort Rotterdam? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Daarbij geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel diverse producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze verstrekken we de geschatte kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Europoort Rotterdam en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-europoort-rotterdam

Zonnescherm laten plaatsen in Europoort Rotterdam

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Europoort Rotterdam middels een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat alles juist gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je razendsnel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Europoort Rotterdam en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De specialist levert het uitvalscherm of de shutters zoals besproken. Check of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Europoort Rotterdam

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Europoort Rotterdam is zeer handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse varianten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 – €2800. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende keuzes.

Nieuwe knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Belangrijk: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten liggen zo tussen de €925 en €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Europoort Rotterdam is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 – €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven variëren tussen de €260 – €1250 voor rolluiken bestellen in Europoort Rotterdam.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen schommelen tussen de €710 t/m €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Europoort Rotterdam: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €350 tot €925. Bijgaand bespreken we de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, makkelijk op te hangen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in tientallen kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €55,00 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Europoort Rotterdam: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie kosten van €115 tot +/- €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een prijs van €57,5 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Europoort Rotterdam: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel systemen en materialen als aluminium, stof, PVC, bamboe, hout. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €67,5 oplopend tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. pvc, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Europoort Rotterdam voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen starten bij gemiddeld €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Europoort Rotterdam zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor, hordeur, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij circa €67,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei factoren: het type model, het soort materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Europoort Rotterdam in april 2024.

Zonwering typeFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2325
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1250
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €170
Lamellen200 x 200 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €220
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €370
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Europoort Rotterdam. In de tabel hieronder bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach en Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Deponti, Toppoint, Roma, Novoferm, Weinor, Husol & Lumenguard, Swela, Dickson, Milano, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Rotterdam

Goedkope zonwering kopen in Europoort Rotterdam? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en verkopers in Pernis Rotterdam, Maasvlakte Rotterdam en Vondelingenplaat.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die rijmt met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, vormen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Europoort Rotterdam?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard onkosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €215 per kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een normaal rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €775). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, prints en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Europoort Rotterdam?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Europoort Rotterdam. In die situaties komt een ervaren installateur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het zonnescherm op de juiste wijze monteren. Op die manier geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & screens starten bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3197, 3198

Plaats een reactie