Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maasvlakte Rotterdam vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Maasvlakte Rotterdam? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende combinaties. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Maasvlakte Rotterdam (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-maasvlakte-rotterdam

Zonnescherm laten plaatsen in Maasvlakte Rotterdam

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Maasvlakte Rotterdam middels een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het product fatsoenlijk vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Maasvlakte Rotterdam en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De professional hangt het terrasscherm of de plissés zoals jij dat wilt. Controleer of het product goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Maasvlakte Rotterdam

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Maasvlakte Rotterdam is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere opties zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei vormen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €225 tot wel €2750. In het stukje hierna behandelen we de meest bekende systemen.

De pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Advies: het systeem kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €875 t/m €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen liggen tussen de €425 tot wel €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Maasvlakte Rotterdam is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De totale investeringen schommelen tussen de €325 en €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €310 – €1400 voor rolluiken bestellen in Maasvlakte Rotterdam.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van het huis. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten liggen zo tussen de €650 tot zo’n €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Maasvlakte Rotterdam: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €390 – €825. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel op te hangen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €55,00 tot €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maasvlakte Rotterdam: zonder problemen zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en karaktervolle ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €95 tot wel €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een tarief van €60 tot zo’n €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Maasvlakte Rotterdam: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit tientallen kleuren en materialen als bijv. stof, bamboe, kunststof, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een tarief van €85 tot +/- €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, pvc, stof, hout, aluminium. Perfect voor grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Maasvlakte Rotterdam op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij om en nabij de €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Maasvlakte Rotterdam bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model weert kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het model, materiaaltypes, de afmeting en de manier van bedienen. In het volgende blokje bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Maasvlakte Rotterdam in april 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2050
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€400 – €1350
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €160
Lamellen200 x 180 cm€45 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €250
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Maasvlakte Rotterdam. Hieronder vind je een toelichting op de meest bekende merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei & FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Novoferm, Roma, Deponti, Toppoint, Weinor, Husol & Schlappi, Copaco, Lumenguard, Sunway, Dickson, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Rotterdam

Goedkope zonwering kopen in Maasvlakte Rotterdam? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna vind je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal bekijk je ook montagepartners en verkopers in Vondelingenplaat, Spijkenisse en Botlek Rotterdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Maasvlakte Rotterdam?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De huidige onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €250 per raam. Kies je voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €830). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de grootte van het systeem, bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Maasvlakte Rotterdam?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Maasvlakte Rotterdam. Hierbij komt er een lokale installateur die ieder raam inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het model goed vastzetten. Dankzij de montageservice geniet je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3198, 3199

Plaats een reactie