Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spijkenisse vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Spijkenisse? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij doorzoek je gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Spijkenisse en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-spijkenisse

Zonnescherm laten plaatsen in Spijkenisse

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Spijkenisse door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het systeem op de juiste manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Spijkenisse en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Spijkenisse

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Spijkenisse werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige opties zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 t/m €2875. In de koopgids hierna bespreken we de meest gekozen toepassingen.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Advies: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven variëren tussen de €850 – €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen komen uit tussen de €475 – €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Spijkenisse is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De tarieven variëren tussen de €350 t/m €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waar kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €370 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Spijkenisse.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van huizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen komen uit tussen de €600 tot zo’n €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Spijkenisse: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen bedragen tussen de €390 – €850. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei soorten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €45,00 tot €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spijkenisse: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te koop in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karaktervolle ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan onkosten van €90 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijzen van €50 tot zo’n €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Spijkenisse: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals bijv. aluminium, hout, bamboe, stof, PVC. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijzen van €77,5 tot zo’n €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van pvc, aluminium, stof, bamboe, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en matchen goed met een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij circa €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Spijkenisse op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Spijkenisse zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, plissé hor, hordeur, rolhor, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij circa €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende onderdelen: de productcategorie, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Spijkenisse in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€800 – €2275
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €145
Lamellen250 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €260
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €310
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Spijkenisse. Hierna vind je details over de meest verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Deponti, Toppoint, Weinor, Bece, Husol, Roma en Milano, Dickson, Copaco, Lumenguard, Swela, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Nissewaard

Goedkope zonwering kopen in Spijkenisse? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje bespreken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook installateurs en winkels in Botlek Rotterdam, Hekelingen en Europoort Rotterdam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, dessins en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Spijkenisse?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De standaard prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €240 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €750). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €140 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: het type / model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleur en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Spijkenisse?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Spijkenisse. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de vakman de zonwering volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3199, 3200, 3201, 3202, 3203, 3204, 3205, 3206, 3207, 3208

Plaats een reactie