Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schijf vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Schijf? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Eveneens biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina delen we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze geven we de geschatte kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Schijf en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-schijf

Zonnescherm laten plaatsen in Schijf

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Schijf door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest actuele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Schijf en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De installateur levert de screens of gordijnen op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Schijf

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Schijf is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot €2625. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest praktische systemen.

Genieten van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Tip: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen liggen zo tussen de €925 en €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen tussen de €450 tot €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Schijf is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten schommelen tussen de €375 – €1150.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je behoudt jouw privacy.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties variëren tussen de €250 – €1400 voor rolluiken bestellen in Schijf.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het pand. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten bedragen tussen de €700 tot €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Schijf: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven variëren tussen de €370 tot €825. Bijgaand geven we een toelichting op de meest gekochte types.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €57,50 – €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schijf: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en karakteristieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht prijzen van €105 oplopend tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met prijsindicaties van €60 tot zo’n €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Schijf: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel systemen en materialen als onder andere hout, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht tarieven van €80 tot €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van hout, stof, pvc, aluminium, kunststof. Praktisch voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Schijf direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij circa €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schijf bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, inzethor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, draairaam, valraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei keuzes: het soort model, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schijf in april 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1500
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1450
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €140
Lamellen250 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €250
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €370
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Schijf. In het volgende blokje vind je details over de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei, IKEA en Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Weinor, Roma, Bece, Toppoint, Novoferm, Deponti en Dickson, Sunway, Schlappi, Copaco, Milano, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Rucphen

Goedkope zonwering kopen in Schijf? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook leveranciers en showrooms in Oud-Vossemeer, Wouw en St. Willebrord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, soorten materialen en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Schijf?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De verwachte kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €600. Buitenscreens €260 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €765). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 per raampartij). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), bediening, de materiaaltypes, motiefjes en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Schijf?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Schijf. In dat geval komt in gespecialiseerde installateur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het systeem degelijk monteren. Met deze klusservice geniet je van goede zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger is voldoende, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4714, 4721, 4722

Plaats een reactie