Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rucphen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Rucphen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende systemen. Op dit platform geven we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij check je gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Rucphen en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-rucphen

Zonnescherm laten plaatsen in Rucphen

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Rucphen via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het product juist aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Rucphen en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De professional monteert de screens of de shutters zoals overeengekomen. Controleer of de totale constructie correct is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Rucphen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Rucphen is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende opties zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei designs en groottes. De kosten variëren tussen de €375 – €2925. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest verkochte modellen.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €850 en €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale prijzen bedragen tussen de €350 tot €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Rucphen is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten bedragen tussen de €370 – €1500 voor rolluiken bestellen in Rucphen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het installeren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €600 tot €1675.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Rucphen: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €320 – €950. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals elektrische, transparante, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €57,50 – €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rucphen: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en authentieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijzen van €110 tot wel €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €52,5 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Rucphen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, hout, aluminium, kunststof, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan tarieven van €77,5 tot +/- €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van kunststof, pvc, hout, bamboe, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Rucphen inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij om en nabij de €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Rucphen zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij circa €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: het soort model, het soort materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In het overzicht hierna bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Rucphen in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1450
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €140
Lamellen100 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Rucphen. In de volgende tabel tonen wij informatie over de grootste merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei en Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Novoferm, Toppoint, Roma, Weinor & Milano, Dickson, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in regio van Rucphen

Goedkope zonwering kopen in Rucphen? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje bieden wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook leveranciers en winkels in Halderberge, Tholen en Steenbergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, prints en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Rucphen?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €280 per raam / kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €795). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleur en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Rucphen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Rucphen. Dan komt er een ervaren monteur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de montagepartner het product op de juiste wijze vastzetten. Dankzij de montageservice profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4715Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie