Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zegge vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Zegge? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke producten. Op dit platform geven we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook geven we gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Zegge en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-zegge

Zonnescherm laten plaatsen in Zegge

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zegge via een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met experts in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zegge en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De specialist installeert de screens of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Zegge

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zegge is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse artikelen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot wel €2750. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest praktische keuzes.

De beste terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Disclaimer: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties variëren tussen de €825 en €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen variëren tussen de €375 t/m €1225.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Zegge is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €350 – €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten schommelen tussen de €330 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Zegge.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen komen uit tussen de €700 tot €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zegge: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen schommelen tussen de €340 – €925. In deze koopgids lees je informatie over de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te monteren, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €55,00 en €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zegge: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en unieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €90 tot zo’n €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijs van €62,5 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Zegge: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, PVC, hout, kunststof, stof. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €75 tot zo’n €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van stof, pvc, bamboe, kunststof, hout. Toe te passen voor imposante / grote ramen en bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zegge met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zegge zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Past op bijna elk raam: valraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal aspecten: de productcategorie, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende schema bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zegge in april 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€865 – €2100
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €175
Lamellen100 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Zegge. In de tabel hierna bekijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, IKEA & Wehkamp, Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Husol, Weinor, Deponti, Roma, Bece, Toppoint & Dickson, Swela, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Rucphen

Goedkope zonwering kopen in Zegge? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bieden wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook montagepartners en bedrijven in Heerle, Hoeven en Moerstraten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We delen nu de beste zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Zegge?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €235 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een normaal rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €815). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsopties, het materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Zegge?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Zegge. In die situaties komt een deskundige monteur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het systeem op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is voldoende, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4735

Plaats een reactie