Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nuland vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Nuland? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €95,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende producten. Op deze pagina verstrekken we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij check je gemiddelde kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Nuland en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-nuland

Zonnescherm laten plaatsen in Nuland

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nuland door een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie degelijk aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel vakspecialisten uit de buurt. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en effectiefste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Nuland en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De professional hangt het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals besproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Nuland

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nuland is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere producten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel materialen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot zo’n €2550. In het stukje hierna delen we veel info over de meest moderne oplossingen.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Disclaimer: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen schommelen tussen de €850 t/m €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen liggen tussen de €450 tot zo’n €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Nuland biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties liggen tussen de €325 – €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten liggen zo tussen de €250 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Nuland.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Handige markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het pand. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten komen uit tussen de €660 – €1775.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Nuland: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen zo tussen de €340 tot €875. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest interessante producten.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €50,00 en €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nuland: eenvoudig zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een speelse en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op prijzen van €115 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht kosten van €62,5 tot €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Nuland: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Je kunt kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen zoals o.a. stof, aluminium, hout, kunststof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een prijskaartje van €82,5 tot zo’n €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Perfect voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nuland met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij gemiddeld €490 en lopen op tot €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nuland geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, schuifraam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse zaken: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende blokje bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nuland in juni 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€800 – €2000
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €165
Lamellen250 x 150 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €330
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nuland. In de volgende tabel bieden wij een aanvulling op de meest bekende merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Toppoint, Roma, Deponti, Weinor, Bece, Novoferm & Sunway, Copaco, Milano, Dickson, Swela, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio s-Hertogenbosch

Goedkope zonwering kopen in Nuland? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vergelijk je ook leveranciers en shops in Haren, Oijen en Geffen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, designs en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nuland?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De normale onkosten tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €600. Buitenscreens €270 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je al snel €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €830). Overige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €140 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, soort bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Nuland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Nuland. Er komt dan een ervaren professional die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional het product fatsoenlijk ophangen. Dankzij de montageservice ben je zeker van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger is werkbaar, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5390, 5391, 5392

Plaats een reactie