Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering s-Hertogenbosch vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in s-Hertogenbosch? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Meestal biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens bieden we een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in s-Hertogenbosch en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-s-hertogenbosch

Zonnescherm laten plaatsen in s-Hertogenbosch

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in s-Hertogenbosch door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het product op de juiste manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit s-Hertogenbosch en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De professional monteert het uitvalscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Check of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in s-Hertogenbosch

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering s-Hertogenbosch is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel materialen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 en €2950. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest moderne toepassingen.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven schommelen tussen de €900 en €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven bedragen tussen de €400 t/m €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in s-Hertogenbosch is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven liggen tussen de €300 – €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €280 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in s-Hertogenbosch.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Genieten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten variëren tussen de €660 tot wel €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie s-Hertogenbosch: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen tussen de €320 en €950. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde types.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk aan te brengen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €50,00 tot €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in s-Hertogenbosch: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €90 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met kosten van €47,5 tot €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën s-Hertogenbosch: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit oneindig veel vormen en materialen zoals stof, hout, bamboe, PVC, kunststof. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een prijs van €70 tot zo’n €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals pvc, kunststof, stof, hout, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij circa €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in s-Hertogenbosch voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij zo’n €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in s-Hertogenbosch zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, rolhor, voorzethor, hordeur, plissé hor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het soort systeem, het materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in s-Hertogenbosch in mei 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2325
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€370 – €1575
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €160
Lamellen200 x 200 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 breed€110 – €350
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in s-Hertogenbosch. In het schema hieronder bespreken we een toelichting op de grootste merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, IKEA, Hubo en Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Bece, Deponti, Husol, Roma & Copaco, Milano, Swela, Lumenguard, Dickson, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van s-Hertogenbosch

Goedkope zonwering kopen in s-Hertogenbosch? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website kom je ook in contact met montagepartners en showrooms in Heusden, Waalwijk en Alphen-Chaam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, stoffen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in s-Hertogenbosch?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €250 op basis van 1 raam. In het geval van een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €770). Budget gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €105 per raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de grootte van het systeem, bediening, materiaaltypes, prints en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in s-Hertogenbosch?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in s-Hertogenbosch. Hierbij komt een ervaren monteur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het product fatsoenlijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5200, 5201, 5202, 5203, 5211, 5212, 5213, 5215, 5216, 5221, 5222, 5223, 5224, 5231, 5232, 5233, 5234, 5235, 5236, 5237, 5246Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie