Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Maartensvlotbrug vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Sint Maartensvlotbrug? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit de wereld aan verschillende oplossing. Via onze site check je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens check je gemiddelde tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Sint Maartensvlotbrug en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-sint-maartensvlotbrug

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Maartensvlotbrug

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Maartensvlotbrug via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie degelijk bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Sint Maartensvlotbrug en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De vakman levert de screens of de duettes op de gewenste manier. Ga altijd na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Sint Maartensvlotbrug

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Sint Maartensvlotbrug is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse opties zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei materialen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot €2650. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Tip: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven liggen tussen de €875 tot zo’n €2150.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen komen uit tussen de €400 tot wel €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Sint Maartensvlotbrug is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De totale investeringen liggen tussen de €300 – €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties liggen zo tussen de €270 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Sint Maartensvlotbrug.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze dragen bij aan het karakter van van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €670 – €1950.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Sint Maartensvlotbrug: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten bedragen tussen de €330 tot €975. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €62,50 – €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Maartensvlotbrug: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met prijsindicaties van €100 tot wel €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie tarieven van €47,5 tot €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Sint Maartensvlotbrug: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals onder andere stof, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan prijzen van €80 tot €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. bamboe, aluminium, pvc, kunststof, stof. Perfect voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Maartensvlotbrug voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij gemiddeld €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sint Maartensvlotbrug zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten bij gemiddeld €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draairaam, valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal keuzes: het model, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In de volgende tabel tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sint Maartensvlotbrug in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€805 – €2150
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1350
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €165
Lamellen200 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €370
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Sint Maartensvlotbrug. In het volgende blokje vergelijk je uitleg over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma & Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Deponti, Bece, Weinor, Novoferm, Husol en Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson, Copaco, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Schagen

Goedkope zonwering kopen in Sint Maartensvlotbrug? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? Hierna delen we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vergelijk je ook fabrikanten en winkels in Warmenhuizen, Burgerbrug en Schagerbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Sint Maartensvlotbrug?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijzen bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €750. Buitenscreens €280 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €760). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het model, de maximale lengte, de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleuren en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Sint Maartensvlotbrug?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Sint Maartensvlotbrug. Dan komt er een ervaren vakman die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de installateur de producten goed monteren. Dankzij de montageservice geniet je van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1753

Plaats een reactie