Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schiedam vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Schiedam? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse modellen. Via onze site doorzoek je een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens vind je de huidige tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Schiedam (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-schiedam

Zonnescherm laten plaatsen in Schiedam

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schiedam middels een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie goed aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig vakmannen uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Schiedam en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De specialist installeert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Schiedam

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Schiedam wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse modellen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 tot zo’n €2800. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de beste modellen.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Tip: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen bedragen tussen de €825 tot €2100.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties bedragen tussen de €375 tot zo’n €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Schiedam biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten schommelen tussen de €300 tot wel €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €370 en €1475 voor rolluiken bestellen in Schiedam.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het pand. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten variëren tussen de €740 – €1750.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een koele temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Schiedam: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties variëren tussen de €360 – €850. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te monteren, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €60,00 en €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Schiedam: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en unieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht tarieven van €95 tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een tarief van €47,5 oplopend tot €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Schiedam: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten gigantisch veel vormen en materialen als onder andere PVC, aluminium, stof, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een kostenplaatje van €80 tot +/- €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. hout, pvc, aluminium, bamboe, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Schiedam op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven starten vanaf €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schiedam geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, vast raam, uitzetraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei keuzes: het model, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schiedam in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 breed€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Schiedam. In het schema hierna vergelijk je een aanvulling op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, IKEA en FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Zie ook: Weinor, Roma, Husol, Deponti, Novoferm, Toppoint & Lumenguard, Schlappi, Milano, Swela, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in regio van Schiedam

Goedkope zonwering kopen in Schiedam? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder vind je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en winkels in Vlaardingen, Barendrecht en Ridderkerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Schiedam?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De standaard kosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €700. Buitenscreens €235 per raam. Bij een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een standaard rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €845). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Schiedam?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Schiedam. In dat geval komt in deskundige vakman die ieder raam bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het systeem degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125

Plaats een reactie